obaveza

Na ulazima u Križevce postavljene table „Grad Križevci – prijatelj djece“

Grad ulaže u obnovu i postavljanje novih dječjih igrališta kako u gradu tako i u križevačkim naseljima, gradi Skate park, osigurava postavljanje autobusnih stajališta kako bi zaštitio djecu te signalizacije kod škola.

14:30h
0
Foto: krizevci.hr

Ovih dana na ulazima u Križevce postavljene su table „Grad Križevci – prijatelj djece“ pa će tako sada svi koji dolaze u Križevci znati da ulaze u grad – prijatelj djece. Riječ je obvezi koju je grad trebao ispuniti s obzirom na stjecanje prestižnog statusa „Grad Križevci – prijatelj djece“.

– Naši građani i dragi gosti, ali prije svega djeca, od sada će znati da ulaze u grad prijatelj djece. Kada smo dobili ovaj status nismo stali s našim aktivnostima već smo poduzeli konkretne mjere kako da ovaj grad bude još bolji za djecu, a u programe i projekte za djecu u zadnje tri i pol godine uložili smo preko 60 milijuna kuna. Djecu pratimo praktički od samog rođenja, a roditeljima smo podrška u odgoju djece što samo pokazuje da ovaj status nemamo samo formalno, već nizom aktivnosti pokazujemo da su nam djeca na prvom mjestu jer upravo su ona zalog za budućnost – rekao je gradonačelnik Mario Rajn.

Grad Križevci djecu prati od samog rođenja. Uz dar za rodilje, grad sufinancira boravak djece u dječjim vrtićima, osigurava dar povodom sv. Nikole, osigurava pomoćnike u nastavi, besplatnu školsku prehranu za djecu u riziku od siromaštva, sufinancira prijevoz, osigurava dar za najbolje učenike i nastavnike, te stipendije za studente deficitarnih zanimanja.

Da Križevci stjecanjem statusa nisu stali s aktivnostima svjedoči činjenica da je upravo prošle godine krenula izgradnja nove sportske dvorane kod Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci, energetski je obnovljena Osnovna škola „Vladimir Nazor“ Križevci, energetski je obnovljen i Dječji vrtić Križevci zajedno s obnovom dvorane i postavljanjem zaštitnih ograda, a uskoro počinju radovi na nadogradnji vrtića kako bi se zadovoljile potrebe u Križevcima za smještaj djece u vrtiće.

Foto: krizevci.hr

Grad ulaže u obnovu i postavljanje novih dječjih igrališta kako u gradu tako i u križevačkim naseljima, gradi Skate park, osigurava postavljanje autobusnih stajališta kako bi zaštitio djecu te signalizacije kod škola, a da želi čuti glas djece najbolje pokazuje osnivanje Dječjeg gradskog vijeća Grada Križevaca čiji vijećnice i vijećnici gradonačelniku i njegovim zamjenicima predstavljaju potrebe djece u gradu. Obnovljen je parket i postavljena nova sjedišta u trenutnoj sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci, riješen problem parkiranja kod Dječjeg vrtića Križevci, sanirani sanitarni čvorovi u Osnovnoj školi Ljudevita Modeca, te nabavljeno novo kombi vozilo za potrebe polaznika Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci.

Sve ovo, uz ostale aktivnosti, svrstalo je prošle godine Križevce u TOP 5 gradova u Hrvatskoj po izdvajanjima za obrazovanje, mlade i socijalne politike, a ove table samo su simboli svima koji dolaze ili prolaze kroz Križevce da se ovdje s posebnim trudom brine o djeci.

Foto: krizevci.hr
Foto: krizevci.hr