Zaštita divljači

Na Velikom Pažutu postavili objekt za promatranje životinja

14:30h
0
Objekt za promatranje životinja u rezervatu Veliki Pažut // Foto: Općina Legrad
Objekt za promatranje životinja u rezervatu Veliki Pažut // Foto: Općina Legrad

Desetogodišnje pravo upravljanja rezervatom dobili su članovi Lovačke udruge Kuna iz Legrada čiji lovočuvari redovito obilaze zaštićeno područje.

Legradski lovci s nedavno postavljenog objekta u Posebnom ornitološkom rezervatu Veliki Pažut promatrat će i brojati sve vrsta ptica i divljači. Objekt je izgrađen prema pravilniku na rubnom dijelu šume, nedaleko obale Drave. S njega se pruža pogled prema novom ušću Mure u Dravu.

Projekt je realiziran u sklopu provođenja Programa zaštite divljači za Posebni ornitološki rezervat Veliki Pažut za razdoblje do 2022. godine. Desetogodišnje pravo upravljanja rezervatom dobili su članovi Lovačke udruge Kuna iz Legrada čiji lovočuvari redovito obilaze zaštićeno područje, obavljaju monitoring i provjeravaju je li sve u skladu sa zakonom.

Uz legradske lovce, priopćeno je, i Općina Legrad obvezala se potpomagati zaštićeno područje te svake godine sufinancira upravljanje rezervatom s 20.000 kuna. Prema planu Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području naše županije, u rezervatu se planira postaviti još nekoliko sličnih objekata.