projekt

Načelnik Dombaj u Drnju najavio gradnju pješačko-biciklističke staze i rekonstrukciju mosta: Borim se sa sporosti procedura i propisa

Ovim će projektom biti riješena najzahtjevnija dionica u Drnju, jer riječ je o spoju županijske i državne ceste. Izmijenit ćemo i električne stupove, a idemo i u rekonstrukciju postojećeg mosta, kazuje nam načelnik Petar Dombaj.

17:00h
0
Petar Dombaj // Foto: Marko Dedić

Kako nam je najavio načelnik Petar Dombaj, u Drnju su u planu veliki radovi koji bi uskoro trebali početi, no po starom hrvatskom običaju, s papirologijom, unatoč svim naporima, ne ide sve po planu.

U planu je gradnja pješačko-biciklističke staza duljine 500 metara od škole do centra mjesta. Širina je 2,5 metara s kolnim ulazima, a time će biti riješeno i pitanje odvodnje i rekonstrukcije postojećeg mosta.

Priključit će se na vodu svi koji nemaju priključke, a stavljaju se dva sloja asfalta.

– Ovim će projektom biti riješena najzahtjevnija dionica u Drnju, jer riječ je o spoju županijske i državne ceste. Izmijenit ćemo i električne stupove, a idemo i u rekonstrukciju postojećeg mosta – kazuje nam načelnik Petar Dombaj.

Vrijednost radova je 700 tisuća kuna plus PDV, a od toga je 150 tisuća kuna sufinancirano od strane Ministarstva regionalnog razvoja, a 200 tisuća kuna će tražiti od Županije, za komunalne radove.

Radovi bi trebali krenuti u kolovozu, no načelnik kaže kako je izglednije da će to biti u listopadu, ako ne i studenom.

– Radovi su zapeli zbog sporosti propisa i procedura u iskazivanju suglasnosti i pregovorima s Hrvatskim cestama i Hrvatskim vodama i to je ono s čim se svakodnevno borimo – objašnjava on sporu proceduru u pribavljanju dokumentacije, s čim se, kaže, svakodnevno bori.

No unatoč mogućem kašnjenju, Drnje će uskoro zasjati u novom ruhu.

Ustupila općina Drnje
Ustupila općina Drnje
Ustupila općina Drnje
Ustupila općina Drnje
Ustupila općina Drnje
Ustupila općina Drnje
Ustupila općina Drnje
Ustupila općina Drnje

čitam...