12.9 C
Koprivnica
Srijeda, 28. veljače 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Demantij

Načelnik Legrada Ivan Sabolić o ugibanju labudova: Institucije su obavile posao u okviru mogućnosti
N

Ne propustite

Ivan Sabolić (SDP), načelnik općine Legrad, reagirao je na članak objavljen na ePodravini o ugibanju labudova na Šoderici.

Njegov demantij prenosimo u cijelosti:

Moram reagirati na Vaš tendenciozni članak o ugibanju labudova na Šoderici. Naime, u njemu je izneseno puno grubih riječi, prema institucijama koje su obavile posao u okviru mogućnosti.

U utorak, na poziv novinara, kojeg je spomenuti gospodin Hanžeković prvog obavijestio, izašli smo na teren te pronašli jednog uginulog labuda. Usporedno s našim dolaskom na Šodericu pozvali smo higijeničarski servis koji u roku od pola sata od poziva uklanja lešinu. Da je gospodin Hanžeković kao dobar građanin, umjesto novinara prvo obavijestio nadležne institucije, leš labuda bi još prije bio uklonjen.

Uginuli labud // Foto: Mirko Hanžeković

Novi poziv, slijedio je u četvrtak, od višeg veterinarskog inspektora. Pronađena su četiri nova leša labuda koji su uklonjeni u roku od dva sata. Najveći problem uklanjanja, bilo je to što je jedan leš bio udaljen od obale, te ga se nije moglo pokupiti bez čamca. Uz pomoć centra 112, dovezen je čamac ribočuvarske službe, te je i taj labud uklonjen 20 minuta nakon spomenutih.

Danas, u petak, obaviješteni smo od higijeničarske službe da su pokupili još dva leša uginulih labuda na području Šoderice, a nakon toga pronađen je još jedan leš koji je u međuvremenu uklonjen.

Naravno, svi s nestrpljenjem očekujemo rezultate ispitivanja na ptičju gripu, što ipak mora potrajati. O brzini ispitivanja ne mogu govoriti, jer nisam stručnjak u tom području, a nisu ni gospodin Hanžeković ni autorica članka.

Dok čekamo rezultate ispitivanja, kao mjeru predstrožnosti, pozivam vas da izbjegavate kontakt s labudovima na bilo kojem području ovog nam djela Podravine. Naravno, ne treba stvarati paniku, već slušati savjete stručnjaka i upute nadležnih službi.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Rezime godine

PODRAVKA U 2023. Veći prihodi i dobit, rast plaća, nova tvornica i rekordna vrijednost dionice, Dalić: Hvala svakom radniku na doprinosu, kao i vjernim...

Grupa Podravka u 2023. ostvarila je prihode od prodaje u iznosu od 713,8 milijuna eura, što je 46,7 milijuna...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×