veliko slavlje

Načelnik Švegović sprema veliko slavlje općinskih dana, sviraju Begini i Učiteljice, priprema se riba i gulaš: Ovo nam je temelj za budućnost

Oba će dana program zabava trajati do samoga jutra.

14:00h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Koprivnički Ivanec 23. i 24. lipnja, u nedjelju i ponedjeljak, bogatim i raznovrsnim program obilježit će Dan općine. Načelnik Mario Švegović danas je u prostorijama općinske vijećnice predstavio što će se sve događati tijekom dva dana.

Cjelokupni program proslave započinje u nedjelju u 10 sati Ivanečkom gulašijadom za koju prijave traju. Meso je osigurano, dok začine i potrebu opremu natjecatelji samostalno moraju donijeti. Od 12 do 13 sati odvijat će se biciklijada Biciklom od koprivničke Knjižnice do Koprivničkog Ivanca, prilikom koje će se sudionici upoznati s lokalnom kulturnom baštinom. Do 16 sati svoj će rad prezentirati OPG-ovi, vinari, udruge i klubovi, a bit će i kolača te slastica. Naravno, sve će pratiti Tamburaški sastav Svirci.

Tradicionalno pečenje ribe organizirano od strane Udruge hrvatskih dragovoljaca i veterana Domovinskog rata kreće u 12 sati. Za djecu su, pak, osigurani napuhanci i drugi sadržaji.

– Gulaš će, vjerojatno, biti gotov oko 15 ili 16 sati, a zatim će uslijediti proglašavanje pobjednika. Bit će i vrijednih nagrada – kazao je Švegović.

Vrhunac u obliku svečane sjednice Dani općine dostići će u 18 sati. Na njoj će prisustvovati djeca Osnovne škole Koprivnički Ivanec koja su sudjelovala na aktualnom satu.

– Uslijedit će svečana večera te čekanje paljenja krijesa i vatrometa – najavio je.

Načelnik Općine Koprivnički Ivanec Mario Švegović // Foto: Matija Gudlin
Načelnik Općine Koprivnički Ivanec Mario Švegović //Foto: Matija Gudlin

Zabavni program započet će u 20 sati uz bend Kings, dok će u 22 sata nastupiti sjajni Tamburaški sastav Begini. 

Tradicionalno ranojutarnje otvaranje i vrhunski večernji koncert

Tek što će završiti zabava prvoga dana, od pet sati krenut će limena glazba i tradicionalna budnica. 

Mimohod i polaganje vijenaca kod glavnog križa na mjesnom groblju Koprivnički Ivanec održat će se u 10.30 sati, nakon čega će u 11 uslijediti misa.

– Nakon što se podružimo s obitelji, možemo krenuti na nogometno igralište Sloge – rekao je Švegović.

Dakle, od 16 sati na igralištu će se održavati nogometne utakmice te kuhanje gulaša i pečenje ribe za sve prisutne. Večernje sate ponovno će začiniti glazbeni nastupi. Od 20 do 22 sata okupljene će zabavljati grupa Profeel, dok će točku na i odlične organizacije staviti popularne Učiteljice. S obzirom na to da je utorak neradni dan, zabava će trajati do jutarnjih sati.

Načelnik napominje kako će se sve odvijati pod šatorom te se program neće mijenjati.

Ovo nam je temelj za budućnost da napravimo turističku ponudu što je u interesu općine. Potencijala imamo – zaključio je.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

čitam...