Međunarodna izložba malih životinja

Nagrade za najljepše uzgojene golubove stigle u Pitomaču

Svi su mu golubovi ocijenjeni odličnim ocjenama, no kruna uspjeha je ta  da je u ukupnom poretku njegova mlada ženka, uz šampionsku titulu, osvojila najveću nagradu koja se može osvojiti na ovakvom prestižnom natjecanju - titulu prvaka pasmine. 

09:00h
0
Foto: pitomaca.hr

Proteklog vikenda u terminu 24.-26. studenog u Varaždinu je održana 12. državna izložba hrvatskih pasmina i 6. međunarodna izložba malih životinja.


Na ovim natjecanjima je izloženo 1070 malih životinja od strane 138 izlagača iz tri zemlje. Pitomačan Saša Miljanović, dugogodišnji uzgajatelj malih životinja, a posebno golubova, na ovom prestižnom natjecanju izložio je hrvatsku autohtonu pasminu golubova koje uzgaja od ranog djetinjstva, a to su sisački prevrtači.

Njih je izložio na 12. državnoj izložbi hrvatskih pasmina u 4 boje, te je s njima u sve 4 boje osvojio titule šampiona. Svi su mu golubovi ocijenjeni odličnim ocjenama, no kruna uspjeha je ta  da je u ukupnom poretku njegova mlada ženka, uz šampionsku titulu, osvojila najveću nagradu koja se može osvojiti na ovakvom prestižnom natjecanju – titulu prvaka pasmine. 

Ovdje se je natjecala u velikoj  konkurenciji od čak 160 sisačkih prevrtača koji su izloženi od strane 11 izlagača iz svih dijelova Hrvatske.

čitam...