17.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
stožer civilne zaštite

[NAJNOVIJE] Hrvatska broji osam novih slučajeva zaraze i dvije smrti uz koronavirus
[

Ne propustite

Republika Hrvatska u nedjelju 3. svibnja ima osam novozaraženih osoba, pozitivnih na Covid-19, što daje ukupnu brojku od 2096 zaraženih koronavirusom, kazao je ministar Vili Beroš.

Nažalost, preminule su dvije osobe. Jedan muškarac u Zagrebu i jedna žena u Splitu. Obje su bile starije životne dobi i kronični bolesnici. Ukupan broj preminulih u RH sada je 79.

Oporavljenih je ukupno 1489 osoba. Ministar Beroš istaknuo je nešto jako važnog.

Naglasio bih koliko je nužan oprez i koliko je tanka linija između dobrih i loših rezultata. Sad ću vam opisat kako jedan trenutak može poremetiti trud svih građana i nas iz Stožera.

Tijekom ovog vikenda svjedočimo činjenici da je četvoro hrvatskih državljana došlo po onoj mjeri koja omogućuje povratak u RH na 72 sata. Od tih četiri jedna je imao simptome, a bio je pozitivan, ostvario je kontakte. Drugi putnik u tom autu nije imao simptome, ostvario je kontakt sa suprugom i bio je pozitivan.

Druga dva putnika su bila još u autu. Jedan ima simptome gubitka njuha. Vidimo da se ponekad ta obavezna mjera samoizolacije krši. Ljudi dolaze na 72 sata u Hrvatsku. Ukoliko ne poštuju samoizolaciju, ugrožavaju sebe i svoje najmilije.

Stoga, uputi dodajemo obavezu posjedovanja PCR testa starijeg najviše 24 sata. Odnosno, trebat će potvrda da niste zaraženi koronavirusom – rekao je Beroš.

Krunoslav Capak otkrio je kako se radi o automobilu koji je došao iz Njemačke, a dva novozaražena ušla su na područje Virovitičko-podravske županije, gdje se broje kao dva nova slučaja.

Uskoro opširnije…

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori 2024.

DOBAR HONORAR Članovima izbornih povjerenstava do 1390 eura naknade, a biračkim odborima 20 puta manje!

Kao i svaki izbori dosad, tako ni ovi ne mogu proći bez članova izbornih povjerenstava. DIP je objavio, prenosi...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×