Nakon 879 pregaženih km u Koprivnicu se vratio biciklistički maratonac Zoran Zlatar

14:12h
0
Zlatar je danas primio koprivnički gradonečalnik kako bi mu čestitao na nesvakidašnjem uspjehu // foto: Zoran Stupar

Nakon pet dana bicikliranja i 879 pregaženih kilometara, u Koprivnicu se krajem prošlog tjedna vratio kvartovski policajac Zoran Zlatar. Naime, on je u okviru akcije „Actice Acess“ promovirao kretanje, aktivnost i biciklizam, te je u biciklističkom maratonu Dubrovnik – Koprivnica – Vukovar na dva kotača prešao gotovo cijelu Hrvatsku.

Povodom tog uspjeha, danas se je susreo s koprivničkim gradonačelnikom Zvonimirom Mršićem, koji mu je tom prilikom čestitao na ovom nesvakidašnjem pothvatu.

– Čestitam vam na upornosti i poruci koju ste poslali, a ujedno mi je i drago da jedan kvartovski policajac i na ovakav način može služiti kao primjer našim sugrađanima – kazao je Mršić.

Put kojim je Zlatar prolazio bio je podijeljen u pet etapa: Dubrovnik – Baška voda, Baška voda – Knin, Knin – Slunj, Slunj – Koprivnica te Koprivnica – Vukovar, a upravo ova zadnja bila mu je i najlakša.

– Treća etapa od Knina do Slunja bila je najteža, a inače mi je najviše problema zadavala vrućina i visoka temperatura, koja se penjala čak i do 40 stupnjeva. Upravo zbog toga, na dan sam pio otprilike 15 litara vode – rekao je Zlatar te napomenuo kako na svojem putovanje nije naišao na nikakve veće probleme.

Ovu biciklističku avanturu, dugu gotovo 900 kilometara, Zlatar je odvozio na biciklu koji je Grad osigurao kroz program „Active Acces“, a osim toga Grad je Zlatara i financijski pomogao, što mu je uvelike olakšalo odmor između vožnji te noćenja.