slatka pobjeda

Nakon što je Frankina mama okrenula nebo i zemlju, ona ide u vrtić svih pet dana: Od sreće skače po kući

Ona je posebno naglasila kako je njezino dijete sada sretno.

12:48h
0
Franka Lončar-Levanić // Privatna arhiva
Franka Lončar-Levanić // Privatna arhiva

Mala Franka, kći Vladimire Lončar-Levanić iz Križevaca, rođena je prije pet i pol godina kao palčica. Djevojčica se za život borila 103 dana i uspjela, a o hrabroj curici već smo pisali. 

No, kako to već ide, kreće sljedeća bitka, ona sa sustavom, državnim aparatom. Naime, Franka je u Gradski vrtić Križevci odlazila samo dva dana tjedno, u četvrtak i petak. Razlog tomu je, kako kaže Vladimira, što je ravnateljica tvrdila kako je Franka dijete s posebnim potrebama, što ona nije. No, njezina mama digla je na noge sve medije i tako došla do rezultata.

– Moja Franka sada u vrtić ide redovno, pet dana u tjednu. Tako je odlučila ravnateljica vrtića nakon što smo na sastanku bili jedan sat i 40 minuta. Doduše, na rok od tri mjeseca, ali tvrde da je to samo formalnosti radi, da će ugovor produžiti. Donijela sam sve papire u kojima jasno piše kako je Franka zdravo dijete, a ravnateljica svoje tvrdnje kako je Franka dijete s posebnim potrebama nije više spominjala ni komentirala – navodi Vladimira.

Ona je posebno naglasila kako je njezino dijete sada sretno.

Kada sam joj rekla da će u vrtić ići stalno skakala je po kući od veselja – rekla je zadovoljna mama.

čitam...