8.8 C
Koprivnica
Utorak, 23. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
šef županijskog sdp-a

Nakon što je Lacković napustio Županijsku skupštinu, javio se Kešer koji pak tvrdi da je Lacković nasrnuo na SDP u dogovoru s HDZ-om
N

Napominje da je Lacković sa sljedbenicima jučer pobjegao sa skupštine koja je trajala osam sati samo zato što se za nju nije pripremio i više ne bi bio glavni igrač skupštine.

Ne propustite

Željko Lacković i njegovi nezavisni jučer su napustili sjednicu Županijske skupštine, jer nije prihvaćen njihov prijedlog o skidanju s dnevnog reda točke o imenovanju članova odbora, jer smatra da Nezavisni nisu ravnopravno zastupljeni.

– Naše je pravo prihvatiti ili ne prijedlog skidanja točke, ali ću zaključiti da je velika sramota što su mjesta koja pripadaju Nezavisnima dana SDP-u. To je silovanje poslovnika. Ovo je posljedica i nastavak političke prostitucije koju gledamo od kraja izbora – rekao je Lacković

Nakon njegovih prozivki, medijima se dopisom javio Mladen Kešer, šef županijskog SDP-a, koji kaže da je na sjednici Županijske skupštine klub SDP-a i HSLS-a dokazao što znači biti konstruktivna oporba i kako se konstruktivnim prijedlozima bori za bolji život stanovnika županije.

– Između ostalog, pritiscima prije sjednice skinuli smo s dnevnog reda jednu od najvažnijih točaka gdje bi lovačke udruge bile oštećene od strane Darka Korena i HDZ-a za više od sto tisuća kuna. Kolega Lacković nasrnuo je na SDP u dogovoru s HDZ-om kako bi se kroz neko vrijeme otrgao iz oporbenih klupa te prišao svojoj matičinoj stranci HDZ-u, što je dogovor Felaka i Lackovića – navodi Kešer te dodaje:

Foto: Koprivničko-križevačka županija

“Vidjeli smo ponašanje Lackovića i njegovih sljedbenika u prošlom sazivu gdje je bio najprije u vladajućem taboru kad je sklopio brak s Korenom i HDZ-om, a onda se rastao za tri godine i vratio u oporbu kako bi eto zamazao oči javnosti tvrdeći kako je on jedini nezavisni kandidat, a sve je samo ne nezavisni. Na državnoj razini bio je Bandićev i Plenkovićev žetončić te svoju „tešku ruku“ jeftino prodao za poziciju člana u Državnom sudbenom vijeću. Neka mediji i javnost sami donesu prosudbu o kakvim se ciganskim poslovima tu radi. Jučer su demonstrirali dogovor od prije nekoliko godina gdje su ručicama HDZ-ovih, Korenovih i Lakovićevih sljedbenika izglasali Poslovnik koji danas onemogućuje javnosti postavljati pitanja vladajućem HDZ-u u aktualnom satu.”

Kešer kaže kako je Lackovićev napad na SDP u potpunosti neprimjeren, no, tvrdi, u dogovoru s HDZ-om takav napad nam i odgovara.

– SDP s koalicijskim partnerima je relativni pobjednik lokalnih izbora i dokad sam
ja na čelu stranke tako ćemo i ostati – čvrsti, odmjereni, konstruktivni i odgovorni zastupnici. SDP je dobio najveću potporu građana te ćemo kroz odbore nastojati upozoravati i predlagati rješenja koja će biti na korist stanovnika županije. Lacković želi opstruirati rad odbora, a time i skupštine, no niti je to politički mudro niti oportuno, jer žitelji županije od nas traže zastupanje, a ne ekscese i bježanje od odgovornosti – navodi Kešer.

Napominje da je Lacković sa sljedbenicima jučer pobjegao sa skupštine koja je trajala osam sati samo zato što se za nju nije pripremio i više ne bi bio glavni igrač skupštine, već samo mali Laci kakav Korenu i HDZ-u treba, pa izgleda da su ga uspjeli ukrotiti.

– Klub SDP-a i HSLS-a jučer je raspravljao 8 sati, dao 2 amandmana, 10 prijedloga i postavio 20 pitanja, a o tome ćemo uskoro izvijestiti javnost putem medija – kazuje Kešer.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nepravomoćna presuda

Koprivničanac ostao paraliziran zbog posla, tužio šefa, a on zbog ovrhe prepisao nekretnine na svog sina

Nesretna je sudbina jednog Koprivničanca (podaci poznati redakciji op.a.) koji je teško stradao prije nešto više od deset godina...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×