Napokon se obnavlja pružni prijelaz u Pavelinskoj ulici

13:09h
0
090804-pavelinska-m

Temeljito se rekonstruira kolnička konstrukcija prometnice u koprivničkoj Pavelinskoj ulici, između industrijskog kolosijeka pruge kod Bilokalnika i pruge prema Botovu. Radove na tom gotovo uništenom dijelu ceste financira Županijska uprava za ceste.

– U vrijednosti od 100.000 kuna napravit će se iskop kompletne konstrukcije ceste s novim navozom šljunka i asfaltiranje u dva sloja. A istovremeno HŽ rade rekonstrukciju i popravak putnog prijelaza na glavnoj pruzi, rekao je ravnatelj ŽUC-a Krešimir Janach.

Zbog stanja ceste i same prometne signalizacije na tom dijelu prometnice moralo se znatno usporiti kretanje, no ipak je dolazilo do oštećenja podvozja osobnih automobila, kaže Janach. Rekonstrukcija će poboljšati uvjete, no konačno rješenje, povezano s gradnjom nadvožnjaka kod Čarde, nije još blizu.

– Problem tog putnog prijelaza je signalizacija, jer glavna cesta mora biti ona koja prelazi preko pruge, tako da je to raskrižje prilično opasno i jedno je od mjesta koje je u izvještajima policije navedeno kao crna točka. Na tom se dijelu ne može ništa drugo napraviti osim zatvoriti taj putni prijelaz, o čemu mi razgovaramo u Koprivnici. Međutim, još će vjerojatno trebati dosta vremena dok se ne izgradi nadvožnjak na Čardi, na koji će se moći preusmjeriti sav promet iz Pavelinske, reka je K. Janach.

Do tada preostaju jedino rekonstrukcije, poput ove koja treba završiti do nedjelje.

izvor: Radio Koprivnica

Privremena regulacija prometa

(obavijest iz PU koprivničko-križevačke)

U razdoblju od 3. do 8.8.2009. g. poradi rekonstrukcije kolničke konstrukcije u dijelu Pavelinske ulice u Koprivnici, između pružnih prijelaza industrijskog kolosjeka i kolosjeka pruge Koprivnica – Botovo, biti će postavljena nova privremena regulacija prometa.

U rečenom vremenu za sav promet, osim za vozila „Podravke d.d.” i „Bilokalnik-Drva d.o.o.”, biti će zatvoren za promet dio Pavelinske ulice od raskrižja s ulicom Gornji Banovec do raskrižja s ulicom Ivana Česmičkoga.

Molimo građane da poštuju novopostavljenu privremenu prometnu signalizaciju i postupaju u skladu s njom, kako bi se promet mogao normalno odvijati.