15.9 C
Koprivnica
Četvrtak, 13. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
DOBRE VIJESTI

NAPOKON! Stigao je datum operacije srca Leona Šprema: On je najmlađe dijete na kojem će se raditi tako težak i rizičan zahvat
N

Vrijeme je proletjelo, procedura je zahtjevna, svaki papir trebalo je prevesti, pa su tražili dokumentaciju iz bolnice u Linzu, pa traže magnetsku rezonancu, pa onda jave da nismo poslali CD snimke i to se odvuklo, ali sada se više ne bude, kaže baka Anica.

Ne propustite

Dobre vijesti napokon je primila obitelj Leona Šprema, sedmogodišnjaka koji već nekoliko mjeseci čeka red na operaciju srca. Iz bolnice u Münchenu napokon je stigao email u kojem su ih obavijestili kako je Leonov red za operaciju 18. siječnja. Iako su vijesti razveselile Leonovu majku Martinu i baku Anicu, pred njima su još tri puna mjeseca neizvjesnosti.

Iako su u prvoj varijanti liječnici spominjali da će Leonu obaviti jednu operaciju, nakon opsežnih konzultacija, ispostavilo se da će mu ipak trebati dvije. Prva, ona pripremna, je kateterizacija kojom će mu ugraditi stent, napuhati balon, proširiti žile i poslati ga doma na dvomjesečni oporavak. Nakon toga čeka ga glavna, rizična operacija, kojom će mu zamijeniti plastiku koju su mu ugradili još kao šestomjesečnoj bebi.

Iako su svi očekivali da će Leon u ovo vrijeme, drugoj polovici listopada, već biti operiran, situacija se otegnula.

Njemačka bolnica gotovo je svakodnevno prema njima slala zahtjeve za dodatnim papirima i dokazima o pretragama.

– Vrijeme je proletjelo, procedura je zahtjevna, svaki papir trebalo je prevesti, pa su tražili dokumentaciju iz bolnice u Linzu, pa traže magnetsku rezonancu, pa onda jave da nismo poslali CD snimke i to se odvuklo, ali sada se više neće. No, odmah su nas upozorili da taj 18. siječnja ne uzmemo zdravo za gotovo, možda to bude i dan, dva kasnije, ovisno o slobodnim krevetima na odjelu u tom momentu – pojasnila je Anica Prvčić.

Iako cijena operacije još nije u potpunosti poznata jer su ovih dana zatražili bolnički predračun, 25 tisuća eura koliko se skupilo u akciji za Leona bit će dovoljno za pokriće svih troškova.

Foto: Ivan Balija
Baka Anica zahvalna je svima koji su im na bilo koji način pomogli u prikupljanju donacija // Foto: Ivan Balija

Leon je u međuvremenu, za čekanja datuma operacije, krenuo u prvi razred. Njegovo zdravstveno stanje za sada je stabilno, no mama i baka redovito ga moraju usporavati kako se ne bi doveo u probleme.

–  U slučaju da se što dogodi, vozili bismo ga hitno u Zagreb na kateterizaciju. Rečeno nam je da je on najmlađe dijete na kojem će se raditi takva teška i rizična operacija. Sad mu je već dosta teško, nervozan je zbog svega, pogotovo kad vidi da neke stvari više ne može kao prije. Samo da nam čim prije dođe taj siječanj – rekla je baka Anica koja teško pronalazi riječi zahvale svima koji su se na bilo koji način uključili i pomogli u prikupljanju donacija za njenog unuka.

– Bilo je i onih s velikim uplatama, kao i onih s manjim iznosima. Jedna gospođa posebno me dirnula kad je od svoje male mirovine uplatila 10 kuna za, kako je napisala, Leonovo novo srčeko – rekla je Anica.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Križevačka eparhija

Naša katedrala dobit će relikviju svetog Šarbela, sveca s najviše čudesa u povijesti kršćanstva!

Grkokatolička katedrala Svete Trojice u Križevcima 22. rujna dobit će u trajno vlasništvo relikviju svetog Šarbela, istočnog katoličkog sveca...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×