Program za djecu i mlade

U narednom tjednu proglašenje Malog Galovića, nacionalni kviz i susret s književnicom Jasminkom Tihi-Stepanić

15:59h
0
Koprivnička knjižnica i čitaonica Fran Galović // Foto: Matija Gudlin
Knjižnica i čitaonica Fran Galović // Foto: Matija Gudlin

Jasminka Tihi-Stepanić piše romane za djecu i mlade, a posebno se bavi temama odrastanja, kao što su anoreksija, društvene mreže, utjecaj medija.

U periodu od 15. listopada do 15. studenog odvija se Mjesec hrvatske knjige, manifestacija promicanja knjige i čitanja. Moto ovogodišnje manifestacije je Čitam 100 na sat, a koprivnička Knjižnica i čitaonica Fran Galović priprema niz događanja za djecu, mlade i odrasle.

Danas je u 16.30 sati na rasporedu Pričaonica za predškolce, edukativno-zabavni program za djecu od četiri godine do polaska u školu. Voditeljica Pričaonice je odgajateljica Branka Grudić, a na rasporedu je priča Mama Mu u knjižnici.

Sutra će se u 17 sati održati sastanak Čitateljskog kluba u Sobi za sastanke na prvom katu Knjižnice.

U petak, u 11.30 sati u Kinu Velebit održat će se književni susret za djecu s Jasminkom Tihi-Stepanić, za polaznike šestih razreda koprivničkih osnovnih škola.

Jasminka Tihi-Stepanić piše romane za djecu i mlade, a posebno se bavi temama odrastanja, kao što su anoreksija, društvene mreže, utjecaj medija. Priče objavljuje u časopisima Modra lasta, Smib, Radost i Književnost i dijete. Dobitnica je nagrade Mato Lovrak za roman Imaš fejs?, a u petak će predstaviti roman Moja neprijateljica Ana, objavljen 2015. godine. Susret će se održati u suradnji s nakladničkom kućom Školska knjiga.

U subotu, u 19 sati održat će se Završna svečanost 23. Galovićevih jeseni i dodjela Nagrada Fran Galović i Mali Galović za 2016. godinu.

Knjižnica poziva sve zainteresirane osnovnoškolce da se priključe Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja Čitam sto na sat. Kviz je namijenjen mladim čitateljima, učenicima viših razreda osnovne škole. Do kraja mjeseca listopada potrebno je pročitati tri romana i popuniti kviz koji se nalazi na internetskoj adresi knjižnice.

Zadani romani su: Krugovi na vodi Snježane Babić Višnjić, Ljeto za pamćenje Mire Gavrana i Bio sam pas i opet sam Nene Lončar. Iz svake školske i narodne knjižnice izvlači se jedan pobjednik te će nagrađeni učenici sudjelovati u Završnoj svečanosti u Zagrebu.

Također, održava se i niz akcija povodom Mjeseca hrvatske knjige, a posebno vrijedi izdvojiti tri subote, 15. listopada, 5. studenog i 12. studenog kada posuđene knjige možete vratiti bez plaćanja zakasnine. Osim toga, knjižnica će provoditi učlanjivanje prvašića u Dječji odjel i Bibliobus, ali i učlanjivanje učenika prvih razreda svih koprivničkih srednjih škola u Odjel za odrasle i Stručno-znanstveni odjel.

čitam...
Loading...