26.3 C
Koprivnica
Utorak, 28. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
NOVITET

Narodna knjižnica Virje odsad u ponudi ima i aplikaciju Lexie
N

Aplikacija je napravljena za osobe s teškoćama čitanja i najsretniji bismo bili da svaki učenik ima svoju kaže Ivanka Ferenčić Martinčić

Ne propustite

Narodna knjižnica Virje od sad u svojoj ponudi ima i aplikaciju Lexie, novitet tvrtke Omoguru koja je već nekoliko godina cijenjeni partner hrvatskih knjižnica u poticanju čitanja. Aplikacija olakšava premostiti jaz koji izazivaju sve češće teškoće čitanja kao što su disleksija, disgrafija i specifični poremećaji jezika i pisma.

Lexie je napravljena za čitanje knjiga, a omogućava i prilagođavanje teksta, ima opciju tekst to speech na hrvatskom jeziku te osim knjiga može se koristiti i za uređivanje vlastitih materijala za učenje.

– Napravljena je za osobe s teškoćama čitanja, i najsretniji bismo bili da svaki učenik ima svoju. No za prvu ruku, jedna Lexie je trajno uselila u našu knjižnicu i ovdje će se moći koristiti u radno vrijeme knjižnice. Nadamo se da će je osim djece doći koristiti i roditelji i učitelji jer omogućuje uređivanje edukativnih materijala za ispis. Tako svako dijete može imati svojim specifičnostima prilagođene skripte, zadaće i materijale za učenje – kaže Ivanka Ferenčić Martinčić, ravnateljica Narodne knjižnice Virje.

Foto: Narodna knjižnica Virje
Foto: Narodna knjižnica Virje
Foto: Narodna knjižnica Virje
Foto: Narodna knjižnica Virje
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Promocija upisa

FOTO Koprivničke škole predstavile što nude budućim učenicima, može se birati između 60-ak zanimanja

Obrtnička škola Koprivnica, Srednja škola Koprivnica i Gimnazija „Fran Galović“ Koprivnica danas su se predstavile u prostoru Centra kompetentnosti...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×