Sudska kazna

Nasilnik koji “pije koliko može” napao i išamarao suprugu i osmogodišnjaka

Okrivljeniku je u izricanju kazne pomoglo što "ima kritički odnos spram svoje ovisnosti", kako stoji u obrazloženju.

10:26h
0
Nasilje u obitelji // Ilustracija
Nasilje u obitelji // Ilustracija

Nasilnik je svoju suprugu i posinka izvrijeđao i išamarao, a za to je kažnjen na koprivničkom Prekršajnom sudu.


Nemili događaj zbio se u obiteljskoj kući u Podravskim Sesvetama. Počinitelj je imao 1,70 promila alkohola u sebi i pred dvoje maloljetne djece svoju je suprugu najprije ‘počastio’ s “Kurvo, marš van”, a zatim ju je dva puta ošamario.

Nakon toga se okrenuo i osmogodišnjaku kojemu je također rekao “Marš van” i udario ga u lice.

Okrivljenik je izjavio da se osjeća krivim, iako se ne sjeća svih detalja budući da je bio pod utjecajem alkohola. Kako je rekao, bio je kod svog tasta na rođendanu, gdje je popio par gemišta, a kada se vratio kući, posvađao se sa suprugom. Udaraca se ne sjeća, ali priznao je da se teško kontrolira kada previše popije. Svoje stanje već je pokušao liječiti u Klubu liječenih alkoholičara.

Supruga je navela da je, kada ne pije, dobar i ne radi probleme, a potvrdila je vrijeđanje i udarce koje su primili ona i njen sin. Otkrila je i da ne zna popiti nekoliko pića, već da “pije koliko može”.

Okrivljeniku je u izricanju kazne pomoglo što “ima kritički odnos spram svoje ovisnosti”, kako stoji u obrazloženju. Već je ranije osuđivan za obiteljsko nasilje, a sada mu je sud odredio 60 dana zatvora uvjetno te se mora prijaviti na liječenje ovisnosti o alkoholu.

čitam...