ŽRTVA KORONE

Nažalost, potvrđeno je. Ovogodišnji Špancirfest neće se održati, a time ni nastupi Gibonnija, Urbana i drugih glazbenih imena

Razgovarali sa Stožerom civilne zaštite RH koji je pretpostavio kako bi se u slučaju organizacije teško poštovale propisane epidemiološke mjere. 

10:30h
0
Foto: Press Špancirfest

Špancirfest, velika varaždinska turistička manifestacija, ove se godine neće održati, piše varazdinski.net.hr. Trebao se održati od 21. do 30. kolovoza, no na današnjoj konferenciji za medije gradonačelnik Varaždina i predsjednik Turističke zajednice grada Varaždina Ivan Čehok te direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice grada Varaždina Jelena Toth potvrdili su kako su nakon nekoliko mjeseci neizvjesnosti morali odustati zbog situacije s koronavirusom.

– Morat ćemo odustati od Špancirfesta, a vjerojatno i od drugih glazbenih, scenskih i ostalih manifestacija, poput Baroknih večeri. Pokušali smo sve, uspjeli smo u kratkom roku doći do izvođača i uspostaviti organizacijski i financijski okvir – izjavio je Čehok.

Dodao je kako su razgovarali sa Stožerom civilne zaštite RH koji je pretpostavio kako bi se u slučaju organizacije teško poštovale propisane epidemiološke mjere. Isti izvor podsjeća kako su već bili potvrđeni nastupi Gibonnija, Psihomodo Popa, Vatre, Urbana i Parnog valjka.

čitam...