Odrastanje iz obiteljske perspektive

Koji su sve nedostaci u svijetu odraslih i zašto nije dobro žuriti saznajte u predstavi Puž

Puž je predstava koja prikazuje nedostatke odraslog svijeta te podsjeća djecu, kao i odrasle, da treba biti dijete sve dok se to može, te da žurba općenito, ne samo žurba u svijet odraslih, nije nužna.

09:18h
0

U subotu, 25. studenog, u dvorani Domoljuba predstavom Puž Karališta Mala Scena iz Zagreba u režiji poznatog koreografa Staše Zurovca obilježit će se manifestacija Noć kazališta.

Tekst predstave potpisuje Maja Hrgović, hrvatska spisateljica koja je kazališnoj publici poznata po romanu “Živjet ćemo bolje” koji je nedavno uprizoren u ZKM-u. Puž je namijenjen djeci starijoj od tri godine. Na dinamičan način opisuje shvaćanje odrastanja iz obiteljske perspektive. Na jednoj je strani razigrani dječak Ivan (Paško Vukasović) čiji je svijet prepun mašte i snova, dok se na drugoj strani priče nalazi njegova starija sestra Nora (Sanja Milardović) koja smatra da trebaju što prije odrasti, učiti odrasle riječi, geste i obrasce ponašanja.

Puž je predstava koja prikazuje nedostatke odraslog svijeta te podsjeća djecu, kao i odrasle, da treba biti dijete sve dok se to može, te da žurba općenito, ne samo žurba u svijet odraslih, nije nužna. Štoviše, ona može biti i loša zbog svih propuštenih stvari na koje se nismo obazirali prilikom traganja za nekim većim ciljem. (Sara Livljanić, Ziher.hr).

Predstava je kombinacija glume, plesnog pokreta i pjevanja. Skladatelj je Marjan Nećak, a bajkovitu scenografiju i kostimografiju osmislili su Žorž Draušnik i Bjanka Adžić Ursulov.

Predstava će se odigrati u 11 sati.

čitam...