19.9 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Camera obscura

Nemčići učili o principu rada fotografskog aparata i otkrili bezgranični prostor kreativne fotografije
N

Ne propustite

Prošlog vikenda održana je trodnevna radionica camere obscure u OŠ Antun Nemčić Gostovinski.

Ovo je peta godina zaredom da se škola uključila u obilježavanje Svjetskog dana camere obscure, The Worldwide Pinhole Photography Day, koji se od 2001. godine obilježava svake zadnje nedjelje u mjesecu travnju.

Radionica je realizirana u okviru kurikuluma Foto grupe Zuuum. Radionicu su vodila dva vrsna umjetnika, članovi LU Motacilla alba, fotograf Ivica Kiš i vrsna keramičarka Nadica Eichhorn.

U petak su polaznici radionice slušali predavanje o prvim spoznajama fenomena camere obscure, o principu rada fotografskog aparata i postupku kemijske obrade fotomaterijala.

Drugi dan radionice, u subotu, učenici su s različitim kamerama snimali motive po vlastitom izboru te tako ušli u bezgranični prostor kreativne fotografije.

Izložba snimljenih fotografija postavljena je i otvorena u nedjelju, a na otvorenju su bili učenici, mentori, roditelji, prijatelji škole te Dragutin Ciglar, kipar i keramičar, predsjednik Likovne udruge Motacilla alba.

Podrška i asistentice u radionicama i pri postavi izložbe bile su ravnateljica Gordana Gazdić-Buhanec, učiteljica Lada Gudić i voditeljica Foto grupe Zuum, učiteljica Maja Petričević.

Na radionici je sudjelovalo 26 učenika, a pridružili su joj se i učitelji. Tijekom rada snimljeno je 40-ak fotografija. Premda je bilo previđeno da svaki polaznik radionice snimi po jednu fotografiju, neki od njih pokazali su iznimno zanimanje pa su snimili i više.

Osim što su učenici nešto naučili i lijepo se zabavili, spoznali su da se sjajne fotografije mogu raditi i običnom kutijom od kartona, plastike, metala.

Izložba nastalih radova postavljena je u auli škole i može se pogledati tijekom radnog vremena škole. Također, po jedna fotografija svakog autora objavit će se na portalu The Worldwide Pinhole Photography Day i biti trajno dostupna svjetskoj publici.

– Prijateljima škole, gospodinu Ivici i gospođi Nadici hvala na suradnji i vođenju radionice, a sudionicima čestitke na prelijepoj izložbi – poručuju iz škole.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nepravomoćno

PA KAJ JE TO? Pijan na fešti u Društvenom domu razbio čašu od 2 deci, Sud ga kaznio 700 eura?!

Koliko puta ste bili vani s društvom, malo vas je ponijelo pa ste na zvuk omiljene vam pjesme posegli...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×