komunikacija

Nera Tomrlin iz đurđevačke osnovne škole izborila je finale na Međunarodnom natjecanju iz engleskog jezika

Finale natjecanja održava se u Italiji, no zbog trenutne epidemiološke situacije ove godine je online. Testiraju se govorenje, čitanje, slušanje i pisanje.

09:03h
0
Foto: Grad Đurđevac

U Osnovnoj školi Đurđevac održan finalni krug 8. Međunarodnog natjecanja iz engleskoga jezika HIPPO 2020 u kojem je sudjelovala i učenica 8.d razreda Nera Tomrlin.

Finale natjecanja održava se u Italiji, no zbog trenutne epidemiološke situacije ove godine je online. Testiraju se govorenje, čitanje, slušanje i pisanje.

U preliminarnom krugu natjecanja sudjelovalo je čak 56.017 kandidata iz 50-ak zemalja, a prijaviti su se mogli učenici između 6 i 19 godina koji su bili podijeljeni u kategorije ovisno o dobi.

Polufinale se održalo u svibnju i to online. Nera je osvojila 2. mjesto (u kategoriji Hippo 3 – 7. i 8. razred) te tako izborila sudjelovanje u finalu. Prvo mjesto promaklo joj je za pola boda.

U Hippo 3 kategoriji finale je izborilo tek 47 kandidata, a testovi su za jednu razinu viši nego u prvom krugu natjecanja.

Nera je stekla vrijedno iskustvo služenja engleskim jezikom u svakodnevnom životu, razvila vještine slušanja, čitanja i pisanja te upoznala prijatelje iz drugih zemalja s kojima će i dalje nastaviti komunikaciju na engleskom jeziku.

Svi finalisti Hippo 3 kategorije, ukoliko imaju više od 50% točnih odgovora, dobit će certifikat o položenom B1 stupnju engleskoga jezika, a ovisno o postignutom plasmanu očekuju ih i druge vrijedne nagrade.

čitam...