8.8 C
Koprivnica
Utorak, 23. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
korov i grmlje

Nesvakidašnja presuda na koprivničkom sudu, Danijel novčano kažnjen jer nije održavao vinograd
N

Kažnjen je s minimalnih 500 kuna, a tko ga je prijavio ostaje nepoznanica

Ne propustite

Danijel iz Koprivnice na Općinskom sudu u Koprivnici proglašen je krivim i novčano je kažnjen zato što nije održavao poljoprivrednu parcelu u svojem vlasništvu. Točnije, riječ je o vinogradu površine 614 metara kvadratnih, koji nije održavan sukladno propisanim agrotehničkim mjerama, odnosno, kako se navodi u presudi, parcela je obrasla višegodišnjim korovom, grmljem i drvenastim raslinjem.

Time je počinjen prekršaj Zakona o poljoprivrednom zemljištu, odnosno članak pravilnika o agrotehničkim mjerama.

Tko je Danijela prijavio ostaje nepoznanica, no zato se zna da je optužni prijedlog podnio Državni inspektorat, Ispostava Koprivnica, i to nakon postupanja više poljoprivredne inspektorice, koja je bila u nadzoru sredinom rujna prošle godine. Sve je dokumentirala i fotografirala, a na temelju te dokumentacije na koprivničkom sudu odlučili su da nije nužno provesti ispitivanje okrivljenika već su mu izrekli zakonski zasnovanu novčanu kaznu i to u minimalnom iznosu.

Naime, za takvu vrstu prekršaja propisana je kazna od 500, s koliko je Danijel kažnjen, pa sve do 15.000 kuna. U korist mu je išlo to što je dosad bio prekršajno nekažnjavan.

Ovo je ujedno opomena svima onima koji ne održavaju svoje vinograde da se prime posla, jer nikad ne znate kome ste trn u oku ili kome ste stali na žulj.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

GLAS NARODA

FOTO Koprivničanci nezadovoljni postizbornim slagalicama: Glasaš, biraš i na kraju se opet oni dogovaraju kako hoće

Iza nas su još jedni parlamentarni izbori, a mi svakodnevno svjedočim postizbornim križaljkama. Na koprivničkim ulicama komentira se tko...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×