od preminule đurđevčanke

NEVJEROJATNO Đurđevac naslijedio 30 tisuća dolara, a mačke tri milijuna kuna!

10:31h
0

Jedna je žena, rođena Đurđevčanka, odavno odselila u Chicago. Umrla je prije dvije godine i lijepo iznenadila svoj Đurđevac, ostavila im je 30 000 dolara.

A sad nevjerojatna priča o mačkama koje su naslijedie 3 milijuna kuna. Dobro ste čuli. Jedna se žena, rođena Đurđevčanka, odavno odselila u Chicago.

Umrla je prije dvije godine i lijepo iznenadila svoj Đurđevac. Ostavila im je 30.000 dolara. Ali najveći dio svog bogatog nasljedstva, 470.000 dolara, namještaj, nakit i srebrninu – ostavila je mačkama.

Izreka kaže: neke mačke preferiraju ljude nad drugim mačkama, a mnogi ljudi preferiraju mačke nad drugim ljudima. Time se izgleda povodila i jedna Đurđevčanka – svoje nasljedstvo ostavila je svojim 5 mačkama, ali i rodnom gradu.

‘Mi smo prije nekoliko dana dobili vijest da je želja ostaviteljice bila da u njenoj imovini uživaju mačke i djeca. Dok o njenim mačkama brine njezina prijateljica, grad Đurđevac dobio je zadaću da 30 000 dolara iskoristi za dobrobit djece.’

Usrećila đurđevačku djecu

Rođena Đurđevčanka, Marija Horvatek, desetljećima je živjela u Chicagu. Preminula je prije dvije godine, uz želju da se njenim nasljedstvom usreće đurđevačka djeca.

– Mi smo donjeli odluku da ćemo ta sredstva potrošiti na kupnju glazbenih instrumenata za našu glazbenu školu i na taj način osigurati nova pomagala svojim učenicima – kaže Hrvoje Janči, gradonačelnik Đurđevca.

Provođenje oporuke trajalo je gotovo dvije godine, a mještane je nenadani dar razveselio.

– U Đurđevcu postoje i osnovne i srednje škole, a postoje i brojne udruge koje se bave djecom s poteškoćama, tako da se nadam da će taj novac završiti u nekim dobrim rukama – kaže Tea iz Đurđevca.

Šokirani nasljedstvom

A veći dio završit će u mačjim šapama. Čak 3 milijuna kuna, kao i namještaj, nakit i srebrninu gospođa Horvatek ostavila je mačkama. Roza i Branko Vukres poznavali su majku preminule. Nasljedstvom su šokirani.

– Nisam uopće mislila da ona ima kakve novce. Premda je ona pisala staroj, da ko nju bude dohranil, da ona bude njemu ostavila sve svoje -kazuje Roza Vukres iz Đurđevca.

Preminulu je othranila izvjesna Eva Barcelona, koja će u ime pet sretnih mačaka raspolagati novcem. Tih 5 mačaka, izgleda, živi američki san.

čitam...