REKLA-KAZALA

Ništa od nastavka županijskih liga? Pojavila se priča o mogućem raspletu, Lončar: Neizvedivo je bez gledatelja

HNS je objavio kako se neće ostvariti prvi od triju mogućih scenarija nastavka HT Prve lige, a prema kojemu su se profesionalci na teren trebali vratiti 16. svibnja.

10:15h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Informacija, naravno neslužbena, koja će razočarati zaljubljenike u amaterski, županijski nogomet, pojavila se jučer na sjeveru Hrvatske. Točnije, na Facebook stranici člana Četvrte NL Čakovec-Varaždin, NK Međimurec Dunjkovec-Pretetinec.

– Danas je iz Središta Sjever kojim predsjeda Varaždinski nogometni savez stigla informacija kako se zaključuje prvenstvo s trenutnim poretkom u Četvrtoj NL u kojoj nastupa i naša ekipa. Tako trenutno vodeća ekipa na tablici NK Bednja postaje konačni ovosezonski prvak te može u viši rang ako želi dok iz lige nitko ne ispada, ali ulaze po jedan klub iz MNS-a, i jedan iz VNS-a – stoji u objavi.

Uzevši u obzir navedene informacije, upitali smo tajnika Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije Danijela Lončara kakva je situacija kod nas. Potvrdio nam je tek kako je upoznat s pričama koje kruže, ali naglašava kako nisu dobili nikakve službene informacije, već je sve i dalje u sferi rekla-kazala.

– Nismo dobili ništa službeno da bih o tome mogao više govoriti – kazao je Lončar.

Podsjetimo, neslužbeno smo saznali kako će igrači Slaven Belupa sutra krenuti s grupnim treninzima. S time u vezi je objava Hrvatskog nogometnog saveza kako se neće ostvariti prvi od triju mogućih scenarija nastavka HT Prve lige, a prema kojemu su se profesionalci na teren trebali vratiti 16. svibnja. Sljedeći HNS-ov predviđeni termin je 30. svibnja o kojemu se moraju izjasniti do 4. svibnja, dok je kao posljednji start postavljen 13. lipnja, a o čemu bi se trebali oglasiti do 18. svibnja.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Tajnik Lončar smatra kako se županijski nogomet ne može vratiti prije no što krene HT Prva liga. Jednostavno, vjeruje kako u županijskim ligama nije moguće provesti mjere zaštite koje će biti aktivne u najvišem rangu domaćeg nogometa.

– I prije no što je došlo do prekida, rekli smo da nećemo igrati ako će se morati igrati bez gledatelja. To je neizvedivo na našim utakmicama – naglašava Lončar.

Na upit o Županijskome kupu, koji je “zapeo” na četvrtfinalnim utakmicama, Lončar je kazao kako razmišljaju i raspravljaju o mogućim raspletima. Ali, ponovno, sve ovisi o situaciji s navijačima.

Bilo kako bilo, neslužbenih informacija još nema. Ostaje nam pričekati razvoj situacije.

Loading...