OPORAVAK

NK Prugovac učinio divno djelo! Dječaku kojega je udario auto poklonili su potpisanu loptu, a dobio je i čast zviždaljkom označiti početak

Život dječaka nije bio ugrožen, iako je iz Opće bolnice dr. Tomislav Bardek prebačen u Klaićevu bolnicu u Zagrebu.

13:28h
0
n e
Foto: NK Prugovac

Užasan događaj zbio se početkom ožujka u Prugovcu, mjestu nedaleko od Đurđevca. Ondje je, u Vinogradskoj ulici, došlo do naleta automobila na osmogodišnjeg dječaka. Na njega je, izvijestila je tada Policijska uprava koprivničko-križevačka, Kijom naletio 22-godišnji vozač. Srećom, život dječaka nije bio ugrožen, iako je iz Opće bolnice dr. Tomislav Bardek prebačen u Klaićevu bolnicu u Zagrebu, navedeno je u tekstu 24sata.

– Djetetu je napravljen kontrolni CT mozga, ima prijelom kostiju neurokranija, ali bez bitnih ozljeda moždanih struktura te prijelom nadlaktice zbog čega će vjerojatno trebati operativni zahvat. Stabilno je – poručili su iz zagrebačke bolnice.

Inače, u toj je ulici igralište Nogometnog kluba Prugovac, člana koprivničko-križevačke Druge ŽNL. Netom prije nemilog događaja odigrala se prijateljska utakmica istoimenog domaćina te Kalinovca.

Oporavak osmogodišnjaka dobro je protekao te je jučer stigao na stadion i zviždaljkom označio početak drugoga poluvremena prvenstvenog susreta 16. kola između Prugovca i Omladinca koji su domaćini dobili rezultatom 3-0.

Osim toga, igrači i trener Prugovca potpisali su se na loptu, poklonivši je hrabrome mališanu kako traumatičan događaj ne bi vezao uz nogomet.

Foto: NK Prugovac
Foto: NK Prugovac