1.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 29. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Nova nagrada za projekt koprivničke gimnazije i dvorane
N

Ne propustite

Lea Pelivan (1976.) i Toma Plejić (1977.), STUDIO UP sa svojim su prvim osvojenim natječajem, Gimnazijom i sportskom dvoranom u Koprivnici, 2003. nagrađeni na Salonu arhitekture, da bi projekt osvojio i “Viktora Kovačića”, najvažniju stručnu nagradu, koju dodjeljuje Udruženje hrvatskih arhitekata.
- Oglas -

Najveće i najprestižnije priznanje stiglo je iz Barcelone 30. 04. 2009. godine gdje su u konkurenciji od 340 izvedenih projekata u Europi dobili Nagradu Mies van der Rohe. Nagrada se dodjeljuje svake dvije godine, za izvedene građevine u prethodnom dvogodišnjem razdoblju, priopćeno je iz koprivničke gradske uprave.

Nagrada se dodjeljuje kao posebno priznanje za doprinos u arhitekturi od Europske komisije i Funadacije Mies Van der Rohe, a u obrazloženju se ističe doprinos i utjecaj zgrade gimnazije u transformaciji Koprivnice čineći novi urbani identitet. Arhitekti Lea Pelivan i Toma Plejić nagrađeni su i kao arhitekti koji će obilježiti arhitekturu u budućnosti, a priznanje je tim veće što je nagrada dodijeljena od strane Europske Unije, arhitektima i projektu izvan EU.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
čitam...
- Oglasni prostor -

Najnovije

nikola večenaj leportinov

Kao dijete klečao je pod puškom mađarskog vojnika, prvu izložbu imao je kao Podravkin portir, a danas boluje od Parkinsa i živi u domu:...

Naivno slikarstvo karakteristično je po motivima iz svakodnevnog života, prekrasnim krajolicima, živim bojama, a osobito po jedinstvenom slikanju na...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti