-4.4 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 6. veljače 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ŽUPANIJSKI PLANOVI

Nova škola i Učenički dom u Koprivnici, totalni remont igrališta kod Srednje, dogradnja gimnazija u Križevcima i Đurđevcu, solarne elektrane…
N

Igralište iza Centra kompetencija, prilično je velik prostor kojeg planiramo cjelovito urediti, ne samo preasfaltirati, nego urbanistički urediti da se uklopi u cijeli kvart, to će biti sadržaj koji će podići vizuru cijelog prostora, pojasnio je Koren

Ne propustite

Župan Darko Koren danas je održao prijem za novinare kojima je uz kavu u kratkim crtama predstavio glavne smjernice rada županijske uprava u ovoj godini. Prema predstavljenim planovima u 2023. nastavit će se u dosadašnjem smjeru s najvećim i izdašnim ulaganjima u poboljšanje materijalnih uvjeta i podizanje kvalitete obrazovanja, zdravstvo te gospodarstvo.

- Oglas -

U planu je postavljanje fotonaponskih elektrana na školskim objektima OŠ Kalnik, Kalinovac i Sokolovac, za što su ugovori zaključeni u prošloj godini, no čeka se suglasnost HEP-a. Isti će biti ugrađeni na objektima u Goli, Legradu, Svetom Petru Orehovcu, Kloštru Podravskom, Molvama te na Srednjoj školi Koprivnica i Srednjoj školi Ivan Seljanec Križevci.

U novom investicijskom ciklusu u obrazovnu infrastrukturu, a sve s ciljem uvođenja
jednosmjenske nastave, planirana je dogradnja osnovnih škola u Ferdinandovcu, Drnju, Rasinji, Podravskim Sesvetama i Svetom Ivanu Žabnu.

Srednja Škola, igralište
Foto: Ivan Balija

 

- Oglas -

– Tu su dogradnja područnih škola u Fodrovcu i Hlebinama, izgradnja škole i dvorane u Koprivničkom Ivancu, dogradnja gimnazija u Križevcima i Đurđevcu. Projektiramo novu zgradu Srednje škole Koprivnica i Učenički dom Koprivnica, oko čega smo već imali sastanak s gradonačelnikom Jakšićem i imamo konsenzus oko toga – kazao je župan.

Od investicija u školsku infrastrukturu, tu su obnova igrališta Srednje škole Koprivnica, u Križevcima i Đelekovcu i završiti u PŠ Miholec.

– Igralište iza Centra kompetencije prilično je velik prostor kojeg planiramo cjelovito urediti, ne samo preasfaltirati, nego urbanistički urediti da se uklopi u cijeli kvart, to će biti sadržaj koji će podići vizuru cijelog prostora – pojasnio je Koren.

Županija nastavlja s izdvajanjima za stipendije i centre izvrsnosti. Trenutno se stipendira 100 studenata s iznosom od 133 eura mjesečno, za što je na godišnjoj razini u županijskom proračunu osigurano 160 tisuća eura.

Bolnica, radovi
Foto: Ivan Balija

Kad je u pitanju zdravstvo, radit će se na Centru za palijativnu medicinu i liječenje boli u sklopu Opće bolnice Koprivnica. Izrađuje se projektno-tehnička dokumentacija za izgradnju i energetsku obnovu zgrada Doma zdravlja u Križevcima i Virju, a paralelno se provodi i digitalizacija Doma zdravlja.

Ove je godine u planu i dovršetak energetske obnove koprivničke bolnice, dok će Županijska Ljekarna Koprivnica ove godine doživjeti veliki preporod uvođenjem automatiziranog sustava za upravljanje skladištem lijekova.

– To je takozvani robot kojih je jako malo u Hrvatskoj, ali je sve više zainteresiranih za takve sustave vrijednih 215 tisuća eura. On će biti postavljen u našoj ljekarni, bit će zaista nešto zanimljivo za vidjeti – rekao je župan.

ZZHM dolasci
Foto: Ivan Balija

Dodao je kako se nastavlja financiranje timova hitne medicinske pomoći u Križevcima i Đurđevcu, a postoji ambicija da se u novu mrežu hitne medicine ubace dva dodatna tima što je nedavno u Koprivnici najavila ravnateljica Hrvatskog Zavoda za hitnu medicinu Grba Bujević.

Planirano je i održavanje hladnog pogona ordinacija Doma zdravlja s nedovoljnim brojem
pacijenata, specijalističko – konzilijarne zdravstvene zaštite za ukupno 12 timova u Đurđevcu i Križevcima te projekt vezan uz skrb o starijim osobama – pomoć u kući i sufinanciranje troškova smještaja u privatnim domovima.

U sektoru gospodarstva nastavlja se s potporama razvoju poljoprivrede, poduzetništva, obrta, energetske učinkovitosti. Dalje ide i projekt linijskog prijevoza putnika, izgradanja distribucijskih centara za meso te voće i povrća, ulagat će s u razvoj turizma i turističke infrastrukture, kapitalne pomoćima jedinicama lokalne samouprave u svrhu
ravnomjernog razvoja te program ruralnog razvoja.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

PRESLATKA!

Osmijehom oborila s nogu sve oko sebe, energija iz nje jednostavno pršti! Pogledajte ovu ljepoticu

Kad ju čovjek ugleda dođe mu da se momentalno nasmiješi i kaže joj "Bok!", iako nam se nije ni...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti