Novi dječji vrtić u kampusu počinje raditi u ponedjeljak

21:18h
0
110825_vrtic-u-kampusu1

Crvenkapica od ponedjeljka definitivno otvara svoja vrata. Tehnički pregled novog dječjeg vrtića u koprivničkom Kampusu je uspješno obavljen, slijedi dobivanje uporabne dozvole, a prije mališana, u vrtić će u nedjelju popodne na sastanak njihovi roditelji.

Rekao je to u programu Radio Drave gradonačelnik Zvonimir Mršić istaknuvši da je u uređenje i opremanje objekta uloženo gotovo 3 milijuna kuna.

„To je ogromni iznos svake godine a posebice ove koja je osobito teška. Ali mi smo uvijek pokazivali da možemo odgovoriti svim izazovima. Ovo je bio jedan veliki izazov jer smo imali veliku listu čekanja nakon upisa, a ono što me raduje, dakle da sva djeca od ponedjeljka će biti upisana. Ostat će svega nekolicina djece čija su oba roditelja nezaposlena što znači da smo riješili ukupno potrebe za jaslicama.”

Iako su trenutno sve potrebe za smještajem predškolaca u Koprivnici zadovoljene, u Gradu ne odustaju od stvaranja uvjeta predškolskog odgoja prema pedagoškom standardu, rekao je Mršić te istakao da to znači da projekt izgradnje dječjeg vrtića na Trgu kralja Zvonimira, dakle u tom naselju, ide dalje te se nada da će ga uspjeti napraviti do prvog rujna slijedeće godine.

Izvor: Radio Drava

čitam...