liga prvakinja

Novi dvoznamenkasti poraz Podravke, ovaj put u Rusiji. Od prvog dijela Lige prvakinja oprašta se samo s jednom pobjedom

Slijedi pauza zbog Svjetskog prvenstva koje se igra u Španjolskoj

17:26h
0
Larissa Kalaus bila je najbolja podravkašica u Rusiji // Foto: Rk Podravka Vegeta // Ivan Brkić

Drugi poraz u tjedan dana upisale su rukometašice Podravke od ruskog Rostova. Nakon što su prošle subote tijesno pale u Koprivnici s jednim golom razlike, danas su Ruskinje bile nešto uvjerljivije i slavile su s 34:23. Tako je Podravka ovaj prvi dio Lige prvakinja završila na samo jednoj pobjedi, onoj početnoj protiv Budućnosti, dok je, s druge strane, upisala čak sedam poraza.

Ovaj današnji se i očekivao, jer je Mrđen na put krenuo s itekako oslabljenom ekipom, o čemu smo pisali jučer. Odmah na početku vidjelo se u kojem će se smjeru utakmica kretati, jer ju je Rostov otvorio s 3:0, a Podravka je prvi gol zabila tek u šestoj minuti.

Otprilike svakih pet minuta Rostov je dizao prednost za jedan gol, a bilo je tu i mnogo lakih pogodaka, jer su podravkašice neobjašnjivo puno griješile u napadu. Najveća prednost u tih prvih 30 minuta bila je sedam golova (17:10), a na odmor se otišlo s 18:12. Podravku su, očekivano, držali golovi Bazaliu i Kalaus.

U nastavku su se hrvatske prvakinje iznenađujuće dobro držale prvih desetak minuta. Zahvaljujući obranama Tucaković smanjile je u jednom dijelu na minus četiri, no tada su domaće djevojke napravile seriju 3:0, otišle ponovno na prednost od sedam golova i lagano je povećavale sve do konačnih 34:23. Dodajmo da naše djevojke nisu zabile pogodak u posljednjih šest-sedam minuta.

U redovima Podravke treba izdvojiti Kalaus (7), Bazaliu (6), četiri gola dodala je Mugoša, a dobru rolu odradile su i Karlovčan pa i Tucaković na vratima u drugom poluvremenu. Dumanska je ponovno razočarala s obranama koje se mogu izbrojiti na prste jedne ruke i vrijeme je da se s njom obave ozbiljni razgovori. U redovima Rostova najraspoloženija bila ja Zaadi s osam golova.

Bila je ovo posljednja utakmica u sklopu Lige prvakinja u ovoj godini, jer slijedi pauza zbog Svjetskog prvenstva koje se igra u Španjolskoj.