Novi predsjednik Nadzornog odbora Podravke biti će Ljubo Jurčić

14:03h
0
Uskoro bivši najmoćniji ljudi u Podravki? Snimio: Marijan Sušenj

Ljubo Jurčić biti će novi predsjednik Nadzornog odbora Podravke, dogovorili su se premijerka Jadranka Kosor i potpredsjednik Sabora te prvi čovjek HSS-a Josip Friščić, prenosi na web portal Večernji.hr.

Tu vijest je potvrdio i sam Jurčić, koji će dužnost formalno preuzeti kao predstavnik Hrvatskoga fonda za privatizaciju, zastupnika države koja je sa 26% dionica većinski vlasnik Podravke. To potvrđuje i današnja odluka HFP-a da smjeni članove NO-a Podravke, Franju Maletića i Borisa Hmelinu te ih zamjeni s Miljenkom Javorovićem i Ljubom Jurčićem. Pretpostavlja se da je Jurčić prihvatljiv premijerki zato jer je član njezina Ekonomskog vijeća, a Friščiću zato jer nije «igrač» Damira Polančeca.

– Ne želim biti predmet stranačkih izbora, niti mi to treba. Ne pripadam nikome, ne napadam nikoga i vjerujem da su mi zbog toga ponudili to mjesto – izjavio je Jurčić za Večernji.hr te dodao da će se tijekom narednih mjesec dana upoznati sa stanjem u tvrtki, a onda reći kako vidi njezin razvojni put.

Jurčić je obećao da će u naredne dvije godine povećati tržišnu vrijednost Podravke te naglasio kako će raditi savjesno, isključivo u interesu dioničara i kompanije te da ga neće zanimati stranački interesi.

Jutarnji.hr, pak, prenosi da će Jurčić sredinom idućeg tjedna zasjesti u fotelju predsjednika NO-a Podravke te da najvjerojatnije neće surađivati s većinom dosadašnjih članova NO-a i Uprave Podravke, jer postoji mogućnost da će biti održana izvanredna skupština dioničara na kojoj će biti smjena. Tome u prilog ide i najava Jurčićevog stranačkog kolege gradonačelnika Koprivnice Zvonimira Mršića da će u NO Podravke u ime Grada ući njegova zamjenica Vesna Želježnjak, jer mu je to obećala premijerka Kosor. Uz to, smjene su vrlo vjerojatne i zato jer predsjednik Uprave Zdravko Šestak zbog silnih afera ima sve manju podršku javnosti vlasnika kompanije, a govori se i o odlasku ostalih članova Uprave – Josipa Pavlovića, Saše Romca, Miroslava Vitkovića i Marina Pucara, prenosi Jutarnji.hr.