12.1 C
Koprivnica
Subota, 13. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
sam vrh u RH

Novi programi u Pučkom otvorenom učilištu Koprivnica
N

Od obrazovnih programa koji su traženi i postoji mogućnost zapošljavanja i samozapošljavanja tu su dadilje, njegovateljice, maseri i knjigovođe, koji su i najpopularniji programi.

Ne propustite

Pučko otvoreno učilište Koprivnica suvremeno je učilište koje spada u sam vrh učilišta koja djeluju u Republici Hrvatskoj.

U fokusu djelatnosti Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica je obrazovanje odraslih i cjeloživotno učenje s trenutno više od 60 različitih programa u realizaciji kojih je, zbog njihove kompleksnosti, uključeno stotinjak vanjskih stručnih suradnika. Programi su verificirani i neverificirani, namijenjeni različitim ciljnim skupinama i pojedincima s ciljem podizanja razine njihove opće kompetencije, s posebnim naglaskom na njihovo obrazovanje i osposobljavanje za zanimanja u fokusu tržišta rada. Učilište veliki naglasak daje na konstantno istraživanje stvarnih potreba i interesa građana na lokalnoj i regionalnoj razini s ciljem izrade ciljanih programa koji će omogućiti stjecanje znanja i vještina potrebnih za lakšu zapošljivost. Jedan od takvih programa je i „Poslovni plan“, neverificirani program od 20 sati koji je upravo izađen na temelju upita polaznika programa Učilišta, a i u budućnosti Učilište se namjerava okrenuti neverificiranim, kratkim programima za podizanje kompetencija iz različitih područja.

Obrazovanje je jedan od osnovnih kriterija konkurentnosti jer se jedino putem obrazovanja mogu uspješno smanjiti razlike u društvenom i ekonomskom statusu, spolu i regionalnoj pripadnosti. Posebno mjesto u tome zauzima obrazovanje odraslih.

Pučko otvoreno učilište Koprivnica uspješno obrazuje polaznike iz različitih obrazovnih sektora. Tako se u području poljoprivrede, prehrane i veterine mogu osposobiti za aranžera cvijeća, cvjećara, pčelara, prerađivača i proizvođača jaja, povrćara, proizvođača mlijeka i mesa na govedarskoj farmi, proizvođača mlijeka i mesa na kozarskoj farmi, proizvođača mlijeka i mesa na ovčarskoj farmi, ratara, vinogradara i podrumara, voćara i rukovatelja poljoprivrednim traktorom.

U području graditeljstva mogu se osposobiti za zanimanja : armirača, betonirca, fasadera, keramičara, krovopokrivača, montera za suhu gradnju, parketara, podopolagača, rukovatelja viličarom, tesara i zidara.

Od obrazovnih programa koji su traženi i postoji mogućnost zapošljavanja i samozapošljavanja tu su dadilje, njegovateljice, maseri i knjigovođe, koji su i najpopularniji programi.

Ovih je dana Učilište dobilo odobrenje Ministarstva znanosti i obrazovanja za izvođenje šest novih programa u sektoru turizam i ugostiteljstvo: priprematelj bureka i pizza, priprematelj jednostavnih jela, konobar, barmen, sommelier i voditelj agroturističkog gospodarstva. S obzirom na veliku potražnju poslodavaca za kadrovima u turizmu i ugostiteljstvu, uspješnim završetkom ovih programa polaznici će se moći vrlo brzo uključiti u svijet rada. Nakon uspješno završenog programa dobiva se Uvjerenje o osposobljenosti koje se može evidentirati u elektroničkom zapisu podataka iz područja radnih odnosa (e-radnoj knjižici). Prijave za upis primaju se cijele godine, a nastava počinje nakon formiranja grupa. Sve informacije oko programa i upisa možete dobiti u POU Koprivnica na telefon 048/621-106 ili 048/240 -307.

Pučko otvoreno učilište Koprivnica u pripremi za verifikaciju ima još nekoliko novih programa iz područja elektrotehnike i računalstva te strojarstva, brodogradnje i metalurgije.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ovo se ne radi!

Đurđevčanin digao na noge policiju, zvao ih na intervenciju pa im rekao da se “samo zezao”

"Dizanje" policije, hitne ili vatrogasaca iz čiste "zezancije" lažnim pozivom nije nešto što bismo preporučili ikome. No, ipak jedan...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×