26.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 19. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Kreću promjene

Novi zakoni o porezima donose mnoge novosti za poduzetnike, obrtnike, vlasnike vozila i nekretnina
N

Ne propustite

Novosti su i u plaćanju poreza na nekretnine, čija se obveza plaćanja uvodi od 2018.

Svi poduzetnici, uključujući i obrtnike, novim Zakonom o lokalnim porezima potpuno su oslobođeni plaćanja poreza na tvrtku ili naziv.

Tako jedinice lokalne samouprave više ne mogu računati na prihod od spomenutog poreza. Uz to, novim je Zakonom smanjena stopa poreza na nasljedstva i darove s pet na četiri posto, porez na cestovna motorna vozila za vozila stara do deset godina odsad će se plaćati u stanicama za tehnički pregled prilikom registracije, temeljem rješenja jedinica područne samouprave.

Novosti su i u plaćanju poreza na nekretnine, čija se obveza plaćanja uvodi od 2018., a s njime će istovremeno prestati važiti odredbe o obvezi plaćanja poreza na kuće za odmor kako se ne bi dva puta oporezivala ista nekretnina. Porezom na nekretnine zamijenit će se i komunalna naknada te spomeničke rente.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Lice godine Sjeverozapadne Hrvatske

FOTO Mlada Rebeka Vidić stala je pred naš objektiv i otkrila sve čari modelinga: Za postati miss važnija je kultura i obrazovanje od ljepote

Mlada, lijepa, uspješna i skromna Rebeka Vidić iz Virja nedavno se okitila titulom Licem godine Sjeverozapadne Hrvatske. Pobjednička titula, uz...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×