12.1 C
Koprivnica
Subota, 13. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
slatko srce

Novi županijski Klub dijabetičara podupire oboljele, pozivaju zainteresirane da im se priključe
N

Sastanak će se održati u četvrtak, 17. rujna, u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica u Ulici Braće Radića s početkom u 18 sati.

Ne propustite

Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije je u sklopu projekta kojeg financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, i to u iznosu od 40.000 kuna, osnovalo Klub dijabetičara Slatko srce.

Klub je osnovan jer do sada na području Koprivničko-križevačke županije nije postojala udruga koja bi okupljala djecu i mlade oboljele od dijabetesa te njihove roditelje. Potrebna im je stalna podrška, edukacije, ali i razumijevanje okoline.

Zato je DCK Koprivničko-križevačke županije odlučilo okupiti djecu, mlade i njihove roditelje u Klub dijabetičara Slatko srce s ciljem redovnog informiranja o suočavanju i suživotu s dijabetesom, pravilnoj prehrani, važnosti rekreacije te novim tehnologijama u liječenju i praćenju glukoze u krvi.

Foto: Društvo CK Koprivničko-križevačke županije

S ciljem da se što više djece i mladih oboljelih od dijabetesa i njihovih roditelja upozna s radom Kluba i aktivnostima koje će se provoditi tijekom projekta, DCK Koprivničko-križevačke županije organizira sastanak za članove. Također pozivaju da im se priključe svi zainteresirani.

Sastanak će se održati u četvrtak, 17. rujna, u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica u Ulici Braće Radića s početkom u 18 sati.

Teme sastanka bit će Godišnji plan rada Kluba dijabetičara Slatko srce koji će predstaviti voditelj Kluba Miroslav Kanisek, a pokušat će pomoći roditeljima kako pripremiti dijete s dijabetesom za školu. Sudionicima će se predstaviti i kratko izvješće o dosadašnjim aktivnostima te plan predstojećih aktivnosti.

– Pozivamo sve zainteresirane roditelje te njihovu djecu i mlade oboljele od dijabetesa da nam se pridruže na Sastanku Kluba kako bi prvenstveno pomogli sebi i svojoj djeci te naučili nešto novo, razmijenili svoja dosadašnja iskustva – poručuju iz Društva.

DCK Koprivničko-križevačke županije i gradska društva Crvenog križa Koprivnica, Križevci i Đurđevac organizirat će, zajedno s Klubom, razne sportske aktivnosti, radionice za djecu i njihove roditelje o pravilnoj prehrani, kako se psihički nositi s bolesti, o utjecaju koji dijabetes ima na oboljelog i obitelj te mogućim komplikacijama nepravilnog liječenja. Redovito će informirati članove o novostima u liječenju dijabetesa, te povećati svijest o važnosti redovitog kontroliranja glukoze u krvi, i potruditi se postići što veću prihvaćenost i razumijevanje šire zajednice za oboljele od dijabetesa.

Projektom je predviđeno obilježavanje Svjetskog dana srca i Svjetskog dana šećerne bolesti, mjerenje tlaka i šećera na javnim mjestima, izrada informativnog letka o radu Kluba i dijabetesu, radionica pripreme slastica za dijabetičare i druge aktivnosti.

Provedba projekta je počela 1. kolovoza 2020. i trajat će do 31. siječnja 2021. godine.

Foto: Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Više sreće nego pameti

Sjećate se jučerašnjeg slijetanja u Rasinji? Prometni mamlaz imao je 3,18 promila

Bili smo jučer na mjestu prometne nesreće koja se dogodila oko 6.50 u Rasinji u Kolodvorskoj ulici. Kako doznajemo...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×