NOVO // Đurđevački otmičar Zdravko Kenđelić uhićen jutros u Zagrebu, žena nije ozlijeđena

07:59h
0
Kenđelić je uhićen u utorak ujutro kod City centra na Žitnjaku // Foto: Ilustracija

U utorak ujutro okončana je talačka kriza koja je počela u ponedjeljak navečer u Đurđevcu. Glasnogovornik Policijske uprave koprivničko-križevačke Dražen Laljek izvijestio je kako je jutros oko 8.20 sati u Zagrebu uhićen osumnjičeni Zdravko Kenđelić. 


Oteta 39-godišnjakinja je oslobođena, a tijekom događaja nije ozlijeđena. 

140311-kendelic-kucaNad Kenđelićem su upotrijebljena sredstva prisile, a daljnje kriminalističko istraživanje je u tijeku, objavila je policija. 

Index.hr je izvijestio kako je zagrebačka policija potvrdila da je Kenđelić uhićen kod City centra na Žitnjaku. Večernji list objavio je da je policija navodno blokirala cestu u Heinzelovoj ulici i tako zaustavila otmičarev bijeg. 

Uskoro bi trebalo biti poznato više informacija o uhićenju i cjelonoćnoj policijskoj potrazi za opasnim otmičarem i otetom Đurđevčankom. 

U Đurđevcu je u tijeku policijski pretres kuće u kojoj je živio Kenđelić. Doznajemo da je živio u iznajmljenoj kući te je do pred nekoliko mjeseci redovito plaćao najamninu. Međutim, kad se “istopio” novac od kuće i vinograda koje je prodao, počeo je kasniti s plaćanjem. Ponekad je znao biti nekulturnoga ponašanja, ali Đurđevčani kažu kako nikad nije stvarao neke veće probleme ni incidente, sve do ponedjeljka. 

Talačka je drama počela jučer kasno popodne, tako da je prilikom provođenja policijskih izvida Zdravko Kenđelić (45) iz Đurđevca, vatrenim oružjem pucao na policajce. Do napada je došlo oko 18.45 sati, u Grkinjskoj ulici u Đurđevcu, kada je u smjeru policajaca ispalio nekoliko hitaca.

Kriminalac je navodno pucao nakon krađe u trgovini, a zatim se dao u bijeg te je na cesti zaustavio auto i pod prisilom oružjem prijetio 39-godišnjoj vozačici pa se s njom odvezao u nepoznatom pravcu.

Večernji list otkrio da je đurđevački otmičar 2010. godine deportiran iz Njemačke, gdje je odslužio 14 godina zatvora zbog dvostrukog ubojstva.

Profilna fotografija ZDravka Kenđelića na Facebooku // Foto: FacebookNa svojem je Facebook profilu malo prije čitave te drame napisao „Rat je počeo!”, kao i „Ako ja onda svi”.

Potraga za Kenđelićem jutros je počela i iz zraka, policijski je helikopter nadlijetao Đurđevac i širu okolicu. Na teren su jutros stigli i interventni policajci iz Varaždina, Križevaca i Bjelovara kako bi pomogli u traženju bjegunca, objavio je Večernji list, kao i da je navodno oteta vozačica Ana P., supruga poznatog Đurđevčanina, a Kenđelić i ona bili su susjedi.

Jutarnji list pak objavljuje da je sve počelo time što je Kenđelić uhvaćen prilikom krađe sapuna u Lidlu. Otkrivaju i da je u Njemačkoj navodno dobio šest godina zatvora zbog ubojstva jedne osobe u narkomiljeu, a na dodatnih je osam godina robije navodno osuđen zbog ubojstva cimera u zatvorskoj ćeliji. Smetalo mu je, priča se, njegovo hrkanje, objavio je Jutarnji.

čitam...