16.5 C
Koprivnica
Utorak, 28. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

O namjeni zgrade u Basaričekovoj Družba kćeri Božje ljubavi tek će odlučiti
O

Ne propustite

Uprava Družbe kćeri Božje ljubavi zasjedat će u petak i subotu te će odlučiti o konačnoj namjeni zgrade u koprivničkoj Basaričekovoj ulici u kojoj je do prošlog tjedna djelovao Dječji dom Svitanje. Zgrada je samostan kojega je ovaj red sam izgradio, a bivša ga im je država oduzela nakon Drugog svjetskog rata. Časne su sestre u međuvremenu djelovale u manjoj susjednoj zgradi, gdje su razvile djelatnost dječjeg vrtića.

A što će sa zgradom koja im je vraćena nakon više od 6 desetljeća, za naš je radio rekla provincijalna poglavarica sestra Elvira Tadić: “Najvjerojatnije će to biti dječji vrtić i smještaj sestara koje rade s djecom, ali konačnu potvrdu tomu svemu bih dala nakon sjednice naše uprave.”

Odluči li uprava da u zgradi u Basaričekovoj doista razvijaju djelatnost vrtića, tada bi doprinjele rješenju gorućeg problema u Koprivnici, kojoj kronično nedostaje vrtićkih i jasličkih kapaciteta. Sestra Tadić kaže da o toj ideji red još nije razgovarao s gradskom upravom, te da će u uređenje i rekonstrukciju zgrade trebati uložiti mnogo novca. Osobito je u lošem stanju krovište zgrade.

izvor: radio-drava.hr

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Prelijepa djevojka oduševila u ljetnom topiću i zanimljivoj lanenoj suknjici s prorezom

Jednostavno smo ostali bez riječi. Sve na ovoj djevojci izgleda pomno odabrano i usklađeno, od predimenzioniranih, ali hit naočala...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×