IZ OPĆINE javljaju

Obavijestite svoje starije! Novigraci, evo kako i kada će se dijeliti uskrsnice

Svi građani za koje se prema neslužbenim općinskim evidencijama zna da ostvaruju pravo na uskrsni dar, bit će pismeno obaviješteni u kojem vremenu ga mogu podići.

16:27h
0
Foto: Ivan Balija
Zdravko Brljek / Foto: Ivan Balija

Iz Općine Novigrad Podravski stigla je obavijest za sve one koji su čekali na ovogodišnju uskrsnicu.


– Budući da zbog propisanih preventivnih mjera zaštite od zaraze koronavirusom nismo mogli organizirati podjelu uskrsnog dara uoči blagdana Uskrsa, obavještavam građane da će Općina svim osobama starijim od 60 godina, čije je prebivalište na području Općine Novigrad Podravski i koji nemaju nikakva primanja ili su im stalna mjesečna primanja manja od 2.000,01 kuna isplaćivati zaostali uskrsni dar u iznosu 150 kuna – poručio je na službenoj stranici Općine načelnik Zdravko Brljek.

Podjela će se provoditi od petog do desetog lipnja:

  • 5. lipnja u Društvenom domu Borovljani od 10 do 11 sati
  • 5. lipnja u Društvenom domu Vlaislav od 11.15 do 12.15 sati
  • 5. lipnja u Vatrogasnom domu Delovi od 12.15 do 13.15 sati
  • 8., 9. i 10. lipnja u Vatrogasnom domu Novigrad Podravski od 10 do 13 sati

– Kako bi se izbjegle gužve i osigurala propisana fizička distanca, te provodile ostale mjere zaštite od zaraze koronavirusom, na podjelu zaostalog uskrsnog dara u Vatrogasni dom Novigrad Podravski pozivamo kontrolirani broj ljudi – stoji u objavi.

Svi građani za koje se prema neslužbenim općinskim evidencijama zna da ostvaruju pravo na uskrsni dar, bit će pismeno obaviješteni u kojem vremenu ga mogu podići.

– Molim sve vas koji ovo čitate, da o ovoj isplati uskrsnog dara upoznate svoje starije rođake, susjede i prijatelje s područja naše Općine, jer je možda nama promaklo da ih obavijestimo – zaključio je načelnik Brljek.

čitam...