10.7 C
Koprivnica
Petak, 24. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Obilježavanje Međunarodnog dana zadruga
O

Ne propustite

Međunarodni dan zadruga svake godine tradicionalno se u svijetu obilježava prve subote u srpnju. Organizira se s ciljem promoviranja zadružnog oblika poduzetništva, najboljih uspjeha zadruga kao i promoviranja ideala međunarodne solidarnosti, gospodarske djelotvornosti, jednakosti i mira u svijetu.

CEDRA Čakovec obilježiti će Međunarodni dan zadruga okruglim stolom s ciljem da se javno propita položaj zadruga u hrvatskoj ekonomiji, mogućnosti i potencijali razvoja zadrugarstva sukladno Strategiji razvoja poduzetništva 2013. – 2020. Nekoliko panelista otvoriti će temu kroz svoja izlaganja:

– “Zadružno poduzetništvo u Hrvatskoj – trenutno stanje i izazovi” – Ilda Stanojević (Hrvatski saveza zadruga)

– “Zadružno poduzetništvo u Strategiji razvoja poduzetništva 2013. – 2020.” – Zdenka Mesić (Ministarstvo poduzetništva i obrta)

– “Potencijal i mogućnosti zadružnog poslovanja u kriznim vremenima” – Robert Posavec (CEDRA Čakovec)

– “Humana Nova – Model trostruke bilance – kako poslovati ekološki i društveno prihvatljivo?” – Sonja Hlebar (Socijalna zadruga Humana Nova)

Nakon kratkih izlaganja otvorit će se prostor za pitanja i diskusiju.Okrugli stol zajednički organiziraju CEDRA Čakovec, Hrvatski savez zadruga, Ministarstva poduzetništva i obrta uz podršku institucija grada Koprivnice.

 

Mini-sajam zadruga

Ispred koprivničke Gradske vijećnice će se na isti dan (petak, 5.7.2013) u terminu od 9.00-13.00 sati (u slučaju interesa i posječenosti do 19.00 sati) održati mini sajam s izlaganjem zadružnih proizvoda.

Hrvatska ima više od 150 godina iskustva u razvoju zadružnog poduzetništva. No, hrvatsko zadrugarstvo ima mnoge neiskorištene potencijale – od prirodnih resursa do inovativnih poslovnih modela/proizvoda/usluga. U Hrvatskoj trenutno djeluje nešto više od 1000 zadruga. Svaka od njih je specifična po proizvodima/uslugama koje proizvodi i prodaje, članstvu, ciljnoj skupini s kojima radi. Jedan od najvećih problema s kojim se suočavaju u fazi rasta i razvoja je izlazak na tržište. Ovim mini-sajmom želimo otvoriti prostor prodaje vrijednih proizvoda: unikatne odjeće i modnih dodataka, ljekovitog bilja, prerađevina od voća povrća i drugo.

Podržite ih kupnjom proizvoda/usluga!

Stoga Vas Srdačno Vas pozivamo vašim dolaskom podržite ovaj događaj.

Ukoliko želite potvrditi Vaše sudjelovanje ili imate dodatnih pitanja molim da nam se obratite: Sanja Ostroški, 099/6296225 ili sanja.ostroski@cedra.hr

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

nova presuda

Zlostavljača (24) koji je spolno uznemiravao dijete koprivnički sud kaznio tek uvjetno, tužitelji se pobrinuli da pravda, ipak, bude zadovoljena, evo koliko je dobio

Županijski sud u Varaždinu usvojio je žalbu Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici i mladić koji je prvotno kažnjen samo...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti