ODGODA

Obitelj iz Virja ne smije srušiti kuću, moraju pričekati da rode odlete u Afriku

Tajnik Hrvatskog društva za zaštitu ptica i prirode iz Osijeka, Tibor Mikuška, kazao je za 24sata da je prije rušenja objekta s rodama potrebno tražiti suglasnost Ministarstva zaštite okoliša.

09:25h
0
Roda // Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Obitelj Rengel iz Virja ne smije dovršiti rušenje kuće. Razlog iza toga jest Zakon koji im zabranjuje uništavanje gnijezda i uznemiravanje roda dok na svijet dolazi podmladak, pišu 24sata.

Martina Rengel te njezin suprug Marijan vlasnici su kuće na Trgu Prodavić čije su rušenje, tako, odgodili. Rode će odletjeti u Afriku nakon čega će par postaviti novi stup u dogovoru s Društvom za zaštitu ptica i prirode kako bi se na njega postavilo sidrište. Prema Zakonu o zaštiti ptica i prirode, ono mora biti postavljeno do 1. ožujka.

Tajnik Hrvatskog društva za zaštitu ptica i prirode iz Osijeka, Tibor Mikuška, kazao je za 24sata da je prije rušenja objekta s rodama potrebno tražiti suglasnost Ministarstva zaštite okoliša. U krugu 50-ak metara tada je potrebno postaviti drugo mjesto na kojemu će prekrasne životinje izgraditi gnijezdo. Bračni par Rengel to je i učinio, navode 24sata.

čitam...
Loading...