UPISI U SREDNJU

Objavljeni rezultati upisa u srednje škole, pogledajte kojih zanimanja još uvijek nedostaje

U Gimnaziji „Fran Galović“ Koprivnica mjesta još ima u jezičnoj gimnaziji, u Obrtničkoj školi Koprivnica slobodnih mjesta ima u zanimanjima mesar, pekar, pomoćni cvjećar i pomoćni pekar.

09:38h
0
Srednja škola Koprivnica // Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Završeni su ljetni upisni rokovi u prve razrede srednjih škola čiji je osnivač Koprivničko-križevačka županija. Dožupan Ljubić naglasio je kako su jako zadovoljni rezultatima upisa na ljetnom roku jer ove godine imaju jako dobar odaziv učenika na ponuđene programe.

– Posebice je velik interes za trogodišnja strukovna zanimanja koja su tražena i više nego proteklih godina, a najvažnije je da niti jedno zanimanje u našim školama nije ostalo nepopunjeno, da su škole ostale na planiranom broju razrednih odjela i na planiranom broju zanimanja, odnosno ništa nije ukidano. U školama kojima je osnivač Županija ove su godine planirana 1033 slobodna mjesta u 51 razrednom odjelu, vjerujem kako će sva biti popunjena nakon jesenskog upisnog roka – izjavio je zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac u potpunosti je popunjena dok u Strukovnoj školi Đurđevac još ima mjesta u zanimanjima ekonomist, pomoćni kuhar i slastičar te konobar.

U Gimnaziji „Fran Galović“ Koprivnica mjesta još ima u jezičnoj gimnaziji, u Obrtničkoj školi Koprivnica slobodnih mjesta ima u zanimanjima mesar, pekar, pomoćni cvjećar i pomoćni pekar.

Srednja škola Koprivnica i Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci su popunile sva mjesta u školskim programima, a u Srednjoj gospodarskoj školi Križevci mjesta je ostalo u zanimanjima mljekar, voćar-vinogradar-vinar i vrtlar. U Srednjoj školi „Ivan Seljanec“ Križevci slobodnih mjesta za jesenski upisni rok preostalo u zanimanjima pomoćni kuhar i slastičar, krojač, tesar i zidar.

Objava okvirnog broja slobodnih mjesta na jesenskom roku bit će u subotu 1. kolovoza, dok će službena objava biti 12 dana kasnije.

Ove godne upisi u srednje škole odvijali su se na nešto drugačiji način zbog korone, no Županijska je uprava učenicima osmih razreda i njihovim roditeljima putem vrijednog, funkcionalnog i promotivnog Vodiča kroz srednje škole Koprivničko-križevačke županije, osigurala sve relevantne informacije o školskim programima te prikazala komparativne prednosti školovanja na području Koprivničko-križevačke županije.

čitam...