za 195 kuna

Od sada se u županijskom Zavodu možete testirati brzim antigenskim testovima, pozitivan nalaz se priznaje, negativan ne isključuje bolest

Rezultati testiranja su dostupni u roku dva sata i dostavljaju se putem e-maila ili ih se može osobno podići.

09:40h
0
TestiranjenaCovid //Ilustracija
Ilustracija // Twenty20

Uz serološko i PCR testiranje, od sada je u Zavodu za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije dostupno i testiranje brzim antigenskim testovima koji su namijenjeni osobama koje su razvile simptome bolesti COVID-19.

Cijena testa je 195 kuna, a najbolje ih je koristiti za dijagnostiku kod simptomatskih osoba u prvih pet dana bolesti.

Testiranje se provodi iz obriska sluznice nazofarinksa pri čemu se detektiraju proteini koji su strukturni i funkcionalni dijelovi virusa, a još ih zovemo antigeni. Test za određivanje antigena SARS-CoV-2 iznimno je vrijedan dijagnostički test s visokom osjetljivošću (96,52%) i specifičnošću (99,68 %).

Pozitivan rezultat ovog testa ukazuje na akutnu bolest COVID-19 i nije potrebna daljnja potvrda rezultata PCR dijagnostikom, dok negativni nalaz brzog antigenskog testa ne isključuje bolest COVID-19.

Za testiranje je potrebna prethodna najava na telefon 048 655 120 (od 7,00 do 15,00), 091 4568 799 (od 8 do 20) ili elektronskim putem na epidemiologija.kc@zzjz-kkz.hr.

Uzimanje uzoraka provodi se u zgradi Zavoda za javno zdravstvo (Trg Tomislava dr. Bardeka 10/10) u Koprivnici, ulaz s bočne sjeverne strane zgrade u prizemlju, od ponedjeljka do subote u prijepodnevnim satima – prema dogovoru.

Plaćanje usluge testiranja vrši se gotovinskom uplatom na mjestu pružanja usluge ili elektronskom uplatom, a na testiranje je potrebno doći s maskom, isprintanim popunjenim obrascem te potvrdom banke o izvršenoj uplati ukoliko je plaćanje izvršeno elektronskim putem.

Rezultati testiranja su dostupni u roku dva sata i dostavljaju se putem e-maila ili ih se može osobno podići.