20.2 C
Koprivnica
Nedjelja, 14. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
županijska skupština

Odbijeno osnivanje đurđevačke Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode, Lacković županu: Što se miješate gdje vam nije mjesto?, Koren: Za to ne postoji nikakva potreba
O

Prijedlog nije prošao.

Ne propustite

Jedna od točaka Dnevnog reda jučerašnje 13. sjednice Županijske skupštine bila je i donošenje odluke o osnivanju Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Grada Đurđevca.

– Ja kao član Županijske skupštine predlažem jednu točku Dnevnog reda koja je od izuzetnog značenja za grad Đurđevac. Mi smo pokušali ovu točku, odnosno prijedlog osnivanja Javne gradske ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode riješiti u proceduri sa županom, držali smo se nekog reda kad smo ispred Grada dali zahtjev s prijedlogom, odnosno tražen je sastanak koji je i održan. Župan je određeno vrijeme odugovlačio, nakon toga više nije davao nikakve odgovore koji bi išli prema meni. Jednostavno je rekao da možemo osnovati nekakvu tvrtku. U očitovanju Zavoda za zaštitu okoliša, vjerojatno nitko nije pročitao što zapravo Grad Đurđevac želi i odglasano je da se tome protivite, a župan je iskoristio svoju poziciju, iako ga se u ovoj odluci ništa ne pita te se zagrnuo u janjeću kožu gospođe Kolar da bih ja svoj bijes usmjerio prema njoj. Ja to danas neću napraviti, jer mislim ovakvu odluku donijeti prije ili poslije Županije. Ponavljam, ili prije ili poslije. Ovo je jedno besramno postupanje gospodina župana prema Županijskoj skupštini koja treba donijeti samostalnu odluku o tome hoće li Grad Đurđevac imati svoju Javnu ustanovu za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode. Pa što vas se to tiče župane? Što se miješate gdje vam nije mjesto? Osigurajte onda četiri milijuna kuna nedostatnih sredstava. Pitajte da li je naša ustanova bila prijavitelj. Radi se o projektima koje bi mi kad bi imali Javnu ustanovu sami prijavljivali. Vi bi za to dali nula kuna i imali bi brigu s time nula posto. Mi smo kupili od države pet hektara park šume Borik, nije nam poklonjeno, i tamo želimo provoditi projekt, a vi ne date. Ja bih vama sve dao. Vi radite inat meni, radite inat Gradu Đurđevcu i taj će vas inat u konačnici skupo koštati. Vjerujem da nemate ništa protiv Đurđevca, već protiv mene – poručio je Nezavisni Željko Lacković.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Župan Koren mu nije ostao dužan.

Ovaj nastup gospodina Lackovića je bio jako uzbudljiv. Evidentno je da su u problemu, nekom strateškom i političkom i da ova inicijativa se može pravdati nekim argumentima koje pokušava gospodin Lacković staviti u prvi plan, a pozadina je isključivo politička i radi na komunikaciji izrečenog ovdje. Valjda je svima dovoljno jasno da ne možemo očekivati nikakvo rješenje koje bi zadovoljilo obje strane, nego onu koja ima mehanizme za to, a to ćemo danas vidjeti. Ako vi kažete  da ja nemam svoju ulogu u odlučivanje, a 20 ste svojih strelica i kritika usmjerili na mene, onda zapravo raspravljate sami sa sobom. Jesam li ja tu bitan ili nisam? Ako nisam, onda će većina u Skupštini donijeti ovu odluku. Ja sam proveo proceduru i po ovoj točki Dnevnog reda, kao i po svim ostalim u skladu s aktima naše Županije. Sa statutom i poslovnicima kako je to predviđeno. Dao sam na razmišljanje o ovoj inicijativi svima onima kojih se to tiče. Nemam ništa protiv da si vi osnujete bilo kakvu ustanovu ili tvrtku. Ali u ovom trenutku, iz ovog pripremljenog materijala je jasno vidljivo da za to ne postoji nikakva potreba. Komunikacija koju ste iznijeli vam zaista ne ide na čast i nema za tim potrebe. Ja zaista nemam nikakav problem ni s Đurđevcom ni s vama osobno. Vaše ambicije su daleko iznad vaših trenutnih političkih gabarita – odgovorio mu je Koren.

Lacković nije bio zadovoljan odgovorom.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Ako je netko za političku promociju i bildanje mišića iskoristio točke Dnevnog reda, onda ste to vi. Vaše ambicije su valjda u skladu s vašim političkim mišićima, vidim da inače i bildate. Samo nemojte pretjerati. Znate ono, nabildate pa se ispušete. Vama nije na čast. Vi nemate u ovoj točki ništa. Kada bi to bio bilo kakav utjecaj ili trošak, onda je u redu da vi kao župan velite da ne date tu jednu kunu. Ovo je samo procedura za osnivanje Javne ustanove. Vas ništa ne trebamo pitati – replicirao je Lacković.

Prijedlog nije prošao.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori 2024.

DOBAR HONORAR Članovima izbornih povjerenstava do 1390 eura naknade, a biračkim odborima 20 puta manje!

Kao i svaki izbori dosad, tako ni ovi ne mogu proći bez članova izbornih povjerenstava. DIP je objavio, prenosi...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×