10.4 C
Koprivnica
Subota, 15. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
atletika

Odlični rezultati koprivničkih škola na Krosu Sportskih novosti
O

Najuspješniji učenici u utrci prvih i drugih razreda srednjih škola na 2000 metara bili su iz koprivničke Gimnazije Fran Galović koji su ekipno osvojili prvo mjesto u sastavu Marko Gregurec (7.), Luka Šostarić (14.) i Albert Rušak (17.) inače članovi Atletskog kluba Koprivnica.

Ne propustite

U Zagrebu, uz jezero Bundek, održan je tradicionalni, 34. po redu (16. obnovljeni), Kros Sportskih novosti koji tradicionalno organiziraju Sportske novosti i Hrvatski atletski savez.

Prekrasan nedjeljni dan učenice i učenici osnovnih i srednjih škola proveli su sa još oko 4000 djece iz cijele Hrvatske na Bundeku, natjecajući se u kros trčanju na 1000, 1500 i 2000 metara.

Najuspješniji učenici u utrci prvih i drugih razreda srednjih škola na 2000 metara bili su iz koprivničke Gimnazije Fran Galović koji su ekipno osvojili prvo mjesto u sastavu Marko Gregurec (7.), Luka Šostarić (14.) i Albert Rušak (17.) inače članovi Atletskog kluba Koprivnica. Na navedenoj utrci sa startne pozicije krenulo je ukupno 148 natjecatelja.

U utrci učenica srednjih škola trećih i četvrtih razreda na 1500 metara od ukupno 123 natjecateljice za Gimnaziju Fran Galović nastupile su Vanja Pintarić (34.) i Morena Mikulec (36.). U utrci učenika na 2000 m nastupio je Tin Prvčić koji je zauzeo odlično 57. mjesto od 102 natjecatelja.

Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski imala je odličan nastup učenika osmih razreda na 1500 metara u kojoj su Ivan Mikulić (3.), Filip Horvat (6.) i Leopold Jurić (28.) ekipno osvojili drugo mjesto s istim brojem bodova kao i prvoplasirana momčad čiji je treći član bio za nijansu bolji.

Ivana Treščec osvojila je pojedinačno 15. mjesto u kategoriji učenica sedmih razreda, dok su ekipno učenice sedmih razreda osvojile odlično osmo mjesto.

Na krosu Sportskih novosti još su trčali: Fran Tušek (5.b), Zvjezdan Colić (5.b), Rafael Lončar (5.b), Katja Ljubić (6.a), Viktorija Kovač (6.a), Barbara Džendžo (6.d), Tea Kovačić (7.b), Marta Tomiša (7.b), Klara Seleš (7.b), Vivien Tomas (7.b), Irma Wolf (8.a), Erin Sremec (8.a), Lana Sinjerec (8.d) i Iva Kolarić (8.d).

Osnovnu školu Brača Radić predstavljali su Marija Gašparić, Lara Vuković, Jan Tisaj, Leon Tetec, Filip Bošnjak, Jakov Jug, Sara Tetec, Marta Peić, Petra Ivković, Viktorija Blažek, Helena Pongrac i Marta Špernjak.

Zapažene rezultate postigli su Jan Tisaj koji je od 276 natjecatelja zauzeo odlično peto mjesto na 1000 metara u kategoriji petih razreda, Sara Tetec koja je od ukupno 249 natjecateljica (8. razred) osvojila deveto mjesto na 1000 metara te Filip Bošnjak i Jakov Jug koji su od 186 natjecatelja zauzeli 19. i 25. mjesto. Marija Gašparić bila je odlična 37. od ukupno 390 natjecateljica.

Jan Tisaj, Sara Tetec i Marija Gašparić članovi su Atletskog kluba Koprivnica gdje marljivo treniraju pa i rezultati ne izostaju.

Iz OŠ Đuro Ester u utrci osmih razreda na 1500 metara natjecao se koprivnički atletičar Petar Csik koji je od 185 natjecatelja zauzeo odlično 62. mjesto.

Zadovoljstvo svojim učenicima nisu skrivale niti njihove profesorice tjelesne kulture Kristina Milosavljević, Danijela Šimek i Jasmina Markić, te profesor Marijan Kuharić koji je bio iznimno zadovoljan nastupom svojih atletičara.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Vidovo u Pitomači

FOTO/VIDEO Indira napravila pravi party, svojom vatrenom energijom “prodrmala” sve

U Pitomači se slavi Vidovo i Dani općine, a Indira Forza dobro je "prodrmala" mještane na prvom koncertu vikend...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×