STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

ODLIČNO Drugi dan zaredom u županiji nema novih slučajeva zaraze koronom!

Podsjećaju da se od ponedjeljka, 14. rujna primjenjuju nove preporuke mjera za pružatelje socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi.

08:58h
0
Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije poslao je priopćenje o situaciji s koronavirusom za posljednja 24 sata.

– Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako nakon  pristiglih nalaza na području županije nema novih slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2. Pet osoba proglašeno je zdravima, na bolničkom liječenju su tri osobe, a u ovom trenutku na području županije je 33 aktivnih slučajeva.

Od početka pojave virusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je ukupno 192 slučajeva bolesti COVID-19, a u samoizolaciji trenutno se nalazi 107 osoba. Stožer podsjeća da se od ponedjeljka, 14. rujna primjenjuju nove preporuke mjera za pružatelje socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi na području Koprivničko-križevačke županije, kojima će se radi zaštite zdravlja osigurati veća kontrola kretanja korisnika socijalnih usluga izvan ustanove ili doma i veća kontrola posjeta korisnicima.

Mjere su nadopuna već postojećih epidemioloških mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i preporuka Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije, Stožer poziva građane da se i dalje odgovorno ponašaju, primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice i Odluci o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Koprivničko-križevačke županije kako bi se smanjilo širenje zaraze koronavirusa te time zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana – stoji u izvješću županijskog Stožera.

čitam...