Održana konstituirajuća sjednica županijske Turističke zajednice

14:25h
0
Održana konstituirajuća sjednica županijske Turističke zajednice // foto: Ivan Brkić

U prostorijama Županije u ponedjeljak je održana konstituirajuća sjednica Skupštine Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije. Sjednicom je po prvi puta predsjedao župan Darko Koren, jer po novom zakonu ministarstva turizma, župan određene županije mora biti i predsjednik županijske Turističke zajednice, htio on to ili ne.

– Nisam ni sretan, a nisam ni potišten zbog ove nove funkcije koja mi je pripala. Vjerujem da ima kompetentnijih ljudi od mene da budu na čelu ovakve zajednice i moje je mišljenje da su u ministarstvu turizma, pri odabiru predsjednika na ovakve funkcije, više naglaska trebali staviti na stručnost. Bilo kako bilo, nema mi druge da prihvatim funkciju predsjednika i bacim se na posao – rekao je Koren na sjednici.

 

Prvoj sjednici pod vodstvom Korena, nazočilo je svih 10 članova skupštine, a kako je ona bila konstituirajuća na njoj je donešen i prihvaćen novi Statut, koji je isto tako mijenjan zbog novog zakona, a jednoglasno je prihvaćen i poslovnik o radu skupštine. Također su potvrđeni mandati članova skupštine te izabrani zapisničar, članovi i predsjednik Verifikacijske komisije za kojeg je izabran križevački gradonačelnik Branko Hrg.

Na sjednici je isto tako potvrđeno da će se po još nekim općinama konstituirati turističke zajednice te da će onda njihovi članovi na idućim sjednicama ući u vijeće skupštine.