Održan sastanak povjerenika sindikalnih podružnica

08:49h
0

U prostorijama Županije održana je izborna sjednica Županijskog povjereništva Koprivničko-križevačke županije ( SDLSN Republike Hrvatske). Na sjednici je za županijskog povjerenika izabran Božidar Turek iz Ureda državne uprave dok mu je zamjenica Melita Pavlek iz Koprivničko-križevačke županije.

Ispred Županijskog povjereništva za predsjednika Sindikata predložen je dosadašnji predsjednik Boris Pleša i Mladen Magdić, a za Statutarnu komisiju kandidat je Suzana Zemljak. Bila je to prilika da predsjednik Boris Pleša sa sindikalnim povjerenicima koji dolaze iz različitih institucija od gradskih uprava do Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Općinskog suda u Koprivnici analizira proteklo razdoblje od četiri godine. Istaknuo je kako je veliki uspjeh kontinuirani socijalni dijalog između poslodavca i sindikata te da materijalna prava u većini slučajeva nisu umanjivanja. Sindikata početkom 2012. čeka i pregovaranje oko novog kolektivnog ugovora za državne službenike i zaposlenike obzirom da postojeći ističe u srpnju 2012. godine.

Božidar Turek je kratko naveo kako je u protekle četiri godina Županijsko povjereništvo održalo 16 klasičnih i 2 telefonske sjednice te se zalagala da svih 410 članova sindikata ima sva zagarantirana sindikalna prava. Osnovane su i dvije nove podružnice sindikata ; Općinski sud u Koprivnici i sindikata Općine Rasinja koji je gotovo jedinstven u lokalnoj samoupravi na razini općina u Koprivničko-križevačkoj županiji.  Delegirano je i četvoro članova koji će u Zagrebu 1. prosinca sudjelovati u radu Sabora gdje bi Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH trebao izabrati novo vodstvo za nadolazeći mandat.

čitam...