Održana 36. međunarodna atletska utrka grada Koprivnice

11:22h
0
Stanley Tarus (31) iz Bendek Teama osvojio je prvo mjesto // Foto: Koprivnica.net

36. međunarodna atletska utrka grada Koprivnice održana je u nedjelju 9. studenoga u Koprivnici. Utrka se tradicionalno održava povodom proslave Dana grada Koprivnice.

Pokrovitelj utrke je Grad Koprivnica, a organizator je Zajednica športskih udruga grada Koprivnice u suradnji sa Obrtničkom školom Koprivnica i atletskim sucima grada Koprivnice.

Start i cilj utrke bili su na Zrinskom trgu, a staze utrka prolazile su gradskim ulicama, trgovima i Gradskim parkom.

Utrku je otvorila gradonačelnica Vesna Želježnjak.

Na utrci je nastupio veliki broj natjecateljica i natjecatelja polaznika dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola iz Koprivnice te atletskih klubova iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Italije, Bosne i Hercegovine i Srbije. Natjecatelji su bili podijeljeni u 16 kategorija a trčalo se ukupno 13 utrka. Staze utrka su prolazile gradskim trgovima, ulicama i parkom, a natjecatelje je bodrio rekordan broj gledatelja i navijača.

Priznanja, medalje i pehare najuspješnijima uručili su predsjednica Zajednice športskih udruga Jasmina Stričević i legenda hrvatske atletike, peterostruki olimpijac Branko Zorko. U kategoriji seniorki i seniora uručene su i novčane nagrade.

U kategoriji seniora u izuzetno jakoj konkurenciji pobijedio je Stanley Tarus (Benedek team, Mađarska), drugi je bio Ivan Malić (AK Velika Gorica) a treće mjesto je zauzeo Mitja Krevs (AD Kladivar Celje, Slovenija). U kategoriji seniorki prva je na cilj stigla naša proslavljena atletičarka Lisa Nemec (AK Svetice, Zagreb), druga je bila Priscah Jemutai (Benedek team, Mađarska) a treća Matea Parlov (AK Dinamo Zrinjevac, Zagreb).

U kategoriji Srednje škole ekipno prvo mjesto je osvojila Gimnazija „Fran Galović” Koprivnica, druga je bila Srednja škola Koprivnica a treće mjesto je pripalo Obrtničkoj školi Koprivnica.

U kategoriji Osnovne škole ekipno prvo mjesto je osvojila OŠ „Braće Radić”, drugo mjesto OŠ „A. N. Gostovinski” i treće mjesto OŠ „Đuro Ester”, sve iz Koprivnice.

Rezultate možete vidjeti ovdje.