31.3 C
Koprivnica
Utorak, 18. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Održani Dani otvorenih vrata
O

Ne propustite

Na poziv Ureda Vlade Republike Hrvatske za udruge i Udruga za terapeutske vještine Koprivnica je u subotu 15.06.2013. organizirala Dan otvorenih vrata kod Šumarske kuće na Vinici (Razbojište).

UZTV Koprivnica - Vesna Aleksovski govori o radu Udruge
UZTV Koprivnica - VJEŽBAMO
UZTV Koprivnica - Thai Chi
UZTV Koprivnica - Palčice na drvenoj podlozi

Program je bio ovako predviđen i proveden:

u 10 sati – ispred restorana Crna Gora polazak jedne grupe i pješačenje kroz šumu do Razbojišta (prezentacija Nordijskog hodanja)). Do 12 sati okupljanje kod Šumarske kuće. Gosti su mogli kušati klipiće i krašotice (s koprivama), pohani seitan i namaz u kojem je također bilo kopriva, te sok od kopriva. Oko četrdesetak prisutnih je sa zanimanjem pratilo predstavljanje rada Udruge. Predsjednica Udruge Vesna Aleksovski je govorila općenito o radu Udruge, a Klubove su predstavili voditelji. Marija Mraz je govorila o Klubu Koprivice i početcima rada kada je bilo svakakvih komentara na jela od koprive. Danas je uobičajeno da Koprivice prate događanja u Koprivnici (i šire) prezentacijom jela s koprivom ili cateringom, a i restoran Klas ima u svojoj ponudi nekoliko jela s koprivama. Nakon toga su prisutni imali prilike malo vježbati, a voditelj Thai Chi kluba Ivica Jurenec, Predsjednica i naše članice pokazali su kako izgleda jedna kratka forma Thai Chia. Za kraj druženja smo pripremili malu izložbu radova koje smo izrađivali na našim radionicama.

Za one koji nisu mogli u subotu biti s nama – evo ukratko o našoj Udruzi koja je osnovana 1999. godine s ciljem promicanja zdravog načina života. Osnivačica Udruge je gospođa Elizabeta Herceg iz Koprivnice koja je prva i podučavala Thai Chi. U okviru Udruge djeluje nekoliko klubova: Thai Chi (najkraće – meditacija u pokretu), Koprivice (klub je osnovan 2005. godine sa ciljem promoviranja uporabe koprive u svakodnevnoj prehrani), Vrijeme je za čaj (klub promovira čaj kao napitak i stil života, te organizira različita predavanja) te Nordijsko hodanje (klub koji promovira Nordjsko hodanje kao vrstu rekreacijskog sporta pri kojem se hodanje pomaže štapovma te se na taj način aktiviraju i drugi mišići koje inače ne koristimo prilikom uobičajenog hodanja).

Ovim putem Udruga za terapeutske vještine Koprivnica želi zahvaliti Hrvatskim šumama – Upravi šuma Podružnica Koprivnica koja nam je za ovo druženje ustupila Šumarsku kuću na Vinici te njihovoj predstavnici dipl.ing.šum Marini Juratović što je bila naš gost.

Veliko hvala i našem planinarskom društvu HPD Bilo, s kojim surađujemo već nekoliko godina, a čiji su nam članovi priskočili u pomoć i vodili grupu planinarskim putom od Restorana, kroz šumu do Razbojišta. Svakako hvala Gradu i Županiji bez čije podrške ne bi mogli organizirati ovakvo druženje. Hvala i gostima na iskazanom interesu za naš rad.

Više informacije o Udruzi možete naći na http://www.udrugazaterapeutskevjestine.hr

Ako vam se nešto od našeg programa sviđa, slobodno nam se pridružite.

UZTV Koprivnica - Marija Mraz priča o Koprivicama UZTV Koprivnica - baka Katica zna što i kako s krep papirom
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Tradicionalno

U Torčecu se slavi Ivanje, uz paljenje krijesa uživajte u tamburašima, gastro ponudi i dobroj fešti

Uoči blagdana sv. Ivana Krstitelja koji se posebno slavi u Torčecu, naselju u sastavu Općine Drnje, održat će se...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×