23.5 C
Koprivnica
Petak, 14. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Oko Mure i Drave vlakom u EU
O

Ne propustite

Drava dokumentacijski centar iz Koprivnice bio je suorganizator i učesnik specijalnog EU vlaka koji vozio na relaciji Varaždin-Koprivnica-Đekinjiš-Ortiloš-Murakeresztur-Kotoriba-Čakovec-Varaždin 01.07.2013. Vožnjom pokraj Drave i Mure, s obje strane granice, povezani su, prigodno i stvarno, udruge i klubovi koji njeguju međunarodnu suradnju zadnjih nekoliko godina. Uz Foto klub Varaždin,  Društvo “Zrinski kadeti” hrvatske samouprave iz Murakeresztura (Mađarska) i DDC-a, vožnji su se pridružili i članovi udruge Ludbreško Sunce iz Ludbrega.

Vožnja po mađarskoj obali Mure zaustavljena je u Ortilošu, mjestu preko puta Halaš Čarde, na samoj obali ušća Mure u Dravu. DDC-ovci su svoje prijatelje upoznali sa mistikom, simbolikom i ljepotama ovog Ušća, ali i sa važnošću Velikog Pažuta za čitav eko-sustav Mure i Drave. Time su održali još jednu radionicu projekta POKAŽI DA BI OČUVAO – ČUVAJMO MURU I DRAVU, međunarodnog projekta podržanog od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga drustva i ZAMAHA – regionalne zaklade za lokalni razvoj.

Iz Varaždina vlak je krenuo ispraćen dobrim željama g.dina gradonačelnika Gorana Habuša, a posebno je veselo bilo na dočeku članova Hrvatske samouprave u Murakereszturu, gdje je snimljena i milenijska fotografija.

foto: Z. Moškon i Dražen Zrinski

{vsig}fun/07-2013/130704-vlakom-u-eu{/vsig}

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Osvojili trostruku krunu

Graničar iz Đurđevca imao sezonu iz snova, Radman: Fokus je na domaćim dečkima, a u subotu možemo ostvariti najveći uspjeh u povijesti

Nogometni klub Graničar iz Đurđevca proživljava svoje najuspješnije dane. Seniorska momčad s gotovo pa savršenim omjerom okitila se naslovom prvaka...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×