Okupljanje budućih seniorskih reprezentativki

16:20h
0
100303-zderic

100303-zderic-mIzbornik Mato Matijević sazvao je pripreme juniorske ženske rukometne reprezentacije Hrvatske, što će se održati u Iloku od 14. do 17. ožujka. Iz Podravke Vegete pozvane su četiri rukometašice (Žderić, Pongrac, Poljak i A.M. Beljo), dvije su u pričuvi (Vukojević, Čović).

Iz susjednog Đurđevca i Nature Agro pozvane su dvije rukometašice (Franković i Kožarić), a jedna je u pričuvi (Podravkina golmanica na posudbi Jukić).

Ostale rukometašice: Karaula, Grmoja, Janković (Sesvete Agroproteinka), Bušić, Kosanović (Lokomotiva), Šimičić (Trogir), Ježić (Zamet), Vodivć (Sloga), Oštarijaš (Koka), Gugić (Sinj), Jajčević (Arena) i Rajić (Umag), dok su u pričuvi još i Tus (Zamet) te Milić (Sesvete Agroproteinka).

Reprezentaciju osim Mate Matijevića vodi kao trener Nataša Kolega, kao trener vratarki Barbara Stančin, a fizioterapeut je Antun Arić.

– Okupljamo se radi priprema za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo juniorki. Kvalifikacije će se održati u svibnju u Rumunjskoj. U našoj grupi osim nas i domaćina su još reprezentacije Francuske i Islanda – rekao nam je izbornik juniorki, trener u Podravki, Mato Matijević.

– Dvije reprezentacije odlaze na Svjetsko prvenstvo. Bit će teško, ali probat ćemo ”napasti” Francusku i Island, domaćini su kvalitetni i favoriti. No, ni jedna reprezntacija nije bezazlena, jer Island, recimo, pobjeđuje Norvešku.

Juniorska reprezentacija je generacija bez tretmana, nebriga i lutanje. Hrvatski rukometni savez nije ozbiljno ”zagrizao” u ženski rukomet, a kamoli u organiziranje juniorki, kažu u Koprivnici.

– U ovu juniorsku reprezntaciju pozvali smo kvalitetne igračice iz klubova, gledajući da su to rukometašice koje po svojem potencijalu mogu nastaviti igrati u seniorskoj reprezentaciji. Vodili smo računa i o fizičkoj konstituciji igračica, visini… – kaže Matijević.

U Kupu s Osijekom u Koprivnici

Spomenimo da seniorska reprezentacija igra dvije kvalifikacijske utakmice za EP s Makedonijom. Zadnje okupljanje bilo je od 7. do 9. veljače u Nedelišću, a kvalifikacije se igraju 31. ožujka i 3. travnja. Okupljanje prije puta bit će 25. ožujka.

Zaključimo ove rukometne informacije s dva podatka iz RK Podravka Vegete. Koprivničanke su ove subote u Dukat 1. HRL slobodne. Prvu utakmicu igraju u Koprivnici u subotu 13. ožujka. Bit će to četvrtfinale kupa, jedna utakmica s Osijekom Croatia osiguranje. Osijek je pristao na zamjenu domaćinstva, s tim što će se igrati u Koprivnici, ali će Osijek biti domaćin na parketu gimnazijske dvorane.

čitam...