Pros (SDP) odgovara Korenu (HSS)

‘On je kao Buster Keaton, komičar tužnog lica, koji ne brine o poduzetnicima’

14:12h
0
Dražen Pros
Dražen Pros // foto: Foto: Arhiva ePodravina.hr

Dražen Pros (SDP), zamjenik ministra poduzetništva i obrta, odgovorio je županu Darku Korenu (HSS) na njegove nedavne optužbe, kada je Prosa nazvao Jetijem za kojega svi znaju da postoji, a nitko ga nije vidio.

– Župan je kao Buster Keaton, komičar tužnog lica. On je jedan od župana, koji nikada s poduzetnicima nije došao u Ministarstvo obrta niti bilo što napravio za njih. On možda sa svojim dožupanom Darkom Sobotom (HDZ) traži Jetije po vinskim cestama, ali ne vodi brigu o poduzetnicima – bio je oštar Pros.

Napomenuo je kako su najvažnije konkretne brojke.

– To je ono što građani vide. Ministarstvo je preko svih svojih programa poput Poduzetničkog impulsa, subvencioniranja kamata na kredite poduzetnika i slično, u Koprivničko-križevačku županiju uložilo 262 milijuna kuna – kazao je on.

Pros je objasnio da su ta ulaganja samo dio investicija u vrijednosti od 494 milijuna kuna, koje su ili u tijeku ili su dovršene, a temeljem kojih se otvara 750 novih radnih mjesta.

– Govorim o protekle četiri godine i koliko god netko govorio da se nije vodila briga o poduzetnicima, brojke ne lažu. Na prošlim izborima smo pobjedom došli do istine, a sada ćemo istinom doći do pobjede – zaključio je Pros.