ZAŽELI

Općina Kalinovac ide u drugu fazu projekta Brižne žene Podravske koji zapošljava 16 žena

Riječ je o projektu Brižne žene Podravske 2.

09:33h
0
Foto: Ivan Balija
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

Općina Kalinovac nositelj je 1.484.430,00 kuna vrijednog projekta Brižne žene Podravske 2 prijavljenog na natječaj naziva Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II. Partneri su Općina Ferdinandovac, Općina Molve, Općina Novo Virje, Općina Podravske Sesvete te Centar za socijalnu skrb Đurđevac i Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Križevci kao obavezne partnere.


Riječ je o nastavku projekta Brižne žene Podravske koji se trenutno provodi u Kalinovcu. Cilj nastavka jest osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja, zapošljavanjem u lokalnoj zajednici koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva, te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika na području općina Kalinovac, Ferdinandovac, Molve, Novo Virje i Podravske Sesvete, stoji na općinskim stranicama.

Na godinu dana zaposlit će se 16 nezaposlenih žena koje će brinuti o 112 korisnika. Ukupno, pak, projekt traje 18 mjeseci.

čitam...