WiFi4EU

Općina Virje osigurala mještanima besplatan pristup bežičnom internetu

Općina Virje je u rujnu 2019. godine predala prijavu na natječaj Europske unije WiFi4EU za korištenje bespovratnih sredstava u iznosu 15.000 eura za nabavu opreme i instalaciju bežićnog interneta.

14:52h
0
Foto: virje.hr

Općina Virje omogućit će svojim mještanima besplatan bežični pristup internetu.

Inicijativa WiFi4EU programa je potpora Europske komisije za omogućavanje besplatnog pristupa internetu krajnjim korisnicima u unutarnjim i vanjskim javnim površinama, kao što su škole, vrtići, tržnice, knjižnice, javni parkovi i trgovi te slične javne površine.

Ugovor o izgradnji bežične mreže za pristup internetu na području općine Virje potpisali su Mirko Perok, načelnik općine Virje i Danijel Begović, direktor tvrtke Pro-Ping. Projektom je predviđena izgradnja bežične mrežne infrastrukture u naseljima Virje, Šemovci, Hampovica i Miholjanec.

Foto: virje.hr

– Program WiFi4EU izvanredna je prilika da manja mjesta omoguće svojim sumještanima i gostima besplatan pristup Internetu na javnim površinama. Prepoznali smo ovu inicijativu te se prijavili na projekt Europske unije želeći podići kvalitetu života i boravka u našim naseljima. Besplatan Internet bit će dostupan na lokacijama na kojima se najčešće okuplja velik broj ljudi. Za izvođača je u postupku jednostavne nabave izabran Pro-Ping Telekom koji je već radio na ovakvim projektima te imaju iskustva i potrebna znanja u implementaciji ovakvih rješenja – izjavio Mirko Perok, načelnik općine Virje.

Foto: virje.hr

Općina Virje je u rujnu 2019. godine predala prijavu na natječaj Europske unije WiFi4EU za korištenje bespovratnih sredstava u iznosu 15.000 eura za nabavu opreme i instalaciju bežićnog interneta, a 31.10.2019. potpisan je Sporazum o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru instrumenta za povezivanje Europe (CEF) Program WiFi4EU br. INEA/CEF/WiFi4EU/3-2019/029723-007058.

Po realizaciji projekta bežičnim internetom će biti pokriveno više javnih površina u Virju i to zgrada Općine Virje, društveni dom, knjižnica, dječji vrtić, tržnica, park, sportski tereni i zgrada stare općine. U mjestima Šemovci, Hampovica i Miholjanec bežična mreža bit će dostupna ispred društvenih domova te unutar samog doma u Šemovcima.

Pro-Ping Telekom je osnovan 2010. godine jedna je od brzo rastućih komunikacijskih tvrtki na hrvatskom tržištu. Pro-Ping je pružatelj telekomunikacijskih usluga nove generacije baziranog na vlastitoj bežičnoj i optičkoj mrežnoj infrastrukturi. Glavne usluge koje tvrtka nudi su: pristup Internetu, digitalna televizija i telefon. Do sada je tvrtka Pro-Ping potpisala ugovore za izgradnju bežične mreže kroz WiFi4EU projekt s općinama Bukovlje, Suhopolje, Pitomača, Molve, Novigrad Podravski i Kalinovac.

čitam...
Loading...